2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Az orosz külügyi szóvivő keményen kiosztotta az ukrán elnököt

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök leplezetlenül hazudik a Donbassz lakóiról. Akik mostanra immár fölösleges tanúi az ő teljesítetlenül maradt ígéreteinek – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

A saját Telegram-csatornáján közzétett terjedelmes írásában Zaharova kiosztotta Zelenszkijt. Az orosz külügyi tárca szóvivője ízekre szedte az ukrán vezetőnek azt a kijelentését, hogy Kijev nélkül, állítólag lehetetlen a civilizáció a Donbasszban , a két népköztársaságnak az Oroszországgal érző lakosainak pedig, „saját, jól felfogott érdekükben” el kell távozniuk Oroszországba. ( Zelenszkij elődje, Petró Porosenkó – még 2014-ben – ékesszólóan ecsetelte, hogy miféle civilizációt tartogatnak a Donbassz számára. Hogy ’aszongya: „A mi nyugdíjasaink fognak kapni nyugdíjat – az övékéi nem”.  „A mi gyermekeink iskolába fognak járni – az övékéi a pincékben fognak kuksolni. És ez, csakis ez lesz GYŐZELMÜNK ZÁLOGA”.)

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”26791″]

A külügyi szóvivő keményen kiosztotta Zelenszkijt. Így felszólította, hogy ne dobálja meg a viszály köveivel azokat, akik korábban rá szavaztak: Közép-, Délkelet- és Dél-Ukrajna lakosait. Zelenszkij megmutatta igazi ábrázatát, és most igyekszik megszabadulni azoktól, akiket elárult – hangsúlyozta Zaharova.

„Ahelyett, hogy teljesítené – a béke megteremtésére tett – legfőbb ígéretét, ZeElnök igyekszik megszabadulni választóitól, mint teljesítetlenül hagyott ígéreteinek immár nem kívánt tanúitól” – háborog a külügyi képviselő.

Érthető, hogy a Donbassz népköztársaságainak a lakosai az orosz nép részeivé akarnak válni, ha már egyszer Ukrajna maga is azt kultiválta, hogy külső irányítástól függővé legyen – ironizált Zaharova. Ha már egyszer Zelenszkij és csapata is azon serénykedik, hogy Washington ellenőrzése alá helyezze az országot, akkor miért ne lehetne meg a Donbassz lakóinak is ez a teljességgel érthető óhajuk – összegezte a diplomata asszony.

Újságírókkal beszélgetve Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök szólt Donbassz hovatartozásáról és jövőjéről. Az ukrán vezető elismerte, hogy Kijev és Donyeck között húzódik egy fal. De reményét fejezte ki, hogy „eljön az a történelmi pillanat”.

Az Önök fordítója saját szemével is meggyőződhetett „Ukrajna civilizációs küldetéséről”. A három nappal korábban, a hajnali órákban aknavetőkkel lőtt lakótelepen. A vadonatúj, tán még át sem adott, de máris romos autóbusz-pályaudvarral, a sorsára hagyott virágbolttal, benne négy éve ott száradó, kísérteties látványt nyújtó halottfehér virágcsokrokkal. A porig rombolt szupermarkettel. A szétlőtt repülőtér közelében látható romos kertvárossal. ÉS AMI AZ „UKRAJNA-FÉLE CIVILIZÁCIÓ” CSÚCSA VOLT: egy női kolostor romjai, tűzgránátoktól kiégett templommal, illetve ukrán katonák kezétől meggyalázott temetővel, benne felborogatott, ledöntött, pöröllyel szétvert, vagy géppisztoly-sorozatokkal kilyuggatott sírkövekkel. ZE bohóc járt a Donbasszban – de csak annak az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt álló területein.

Különösen civilizált látványt nyújtottak a 85 napi ostrommal hét éve bevett Szlavjanszk városában kiásott, a várost védve elesett népfelkelők, ukrán egyenruhákba öltöztetve közszemlére tett földi maradványai. Vagy amikor Donyeck közelében, az ukránok által mindössze három hétig megszállva tartott Nyizsnyaja Krinka településen, lányoknak, fiatal asszonyoknak a tömegsírokból előkerült földi maradványai. Őket a környező településekről hurcolták a megszálló haramiák „szórakoztatására” – majd hátrakötött kezekkel lőtték bele őket, tarkón, a tömegsírokba.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó