2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva

Az orosz figyelmeztetés ellenére támadtak újra orosz területet az ukránok, ezúttal lakóházakat

Lakóházat ért ukrán támadás az oroszországi Brjanszki területen. Moszkva figyelmeztetése ellenére az ukránok folytatják a szabotázskísérleteket és támadásokat a határmentén.

Hét ember, köztük egy terhes nő és egy gyermek megsérült az ukrán támadás következtében a Brjanszki terület Klimovszkij körzetében – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség a Klimovszkij központi járási kórház felvételi osztályának képviselőjére hivatkozva.

Szerdán figyelmeztette az ukrán felet az Orosz Védelmi Minisztérium, hogy amennyiben folytatódnak az orosz területek elleni szabotázskísérleteket és támadásokat, akkor az Oroszországi Föderáció fegyveres erői csapást mérnek a döntéshozó központokra, beleértve Kijevet is.

Várjuk az orosz védelmi tárca reakcióját az ukrán támadásra.

“Láttunk szabotázskísérleteket és támadásokat az ukrán hadsereg részéről orosz területen lévő létesítmények ellen. Ha ezek a kísérletek folytatódnak, az Oroszországi Föderáció fegyveres erői csapást mérnek a döntéshozó központokra, beleértve Kijevet is – amitől eddig tartózkodtunk” – mondta szerdán Igor Konasenkov vezérőrnagy.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...

Moszkva közölte, hogy ez a négy ország biztosan nem lehet közvetítő a konfliktusban

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország nem hivatkozhat a semleges közvetítő szerepére az ukrajnai békefolyamatban, mivel érintettek az Oroszországgal fennálló konfliktusban - közölte...
spot_img

Videó