2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Az orosz fegyveres erők megsemmisítettek két HIMARS-t és 53 nacionalistát Harkovban

Az orosz fegyveres erők precíziós csapással megsemmisítettek két amerikai rakéta-sorozatvetőt egy harkovi üzemben – közölte a védelmi minisztérium augusztus 1-jei jelentésében.

“Egy Harkovban végrehajtott precíziós csapás eredményeként két amerikai HIMARS többszörös rakétavető megsemmisült egy üzem területén. Emellett 53 ukrán nacionalistát és külföldi zsoldost semmisítettek meg” – közölte a tárca.

Ezenfelül akár 200 embert és hét páncélozott járművet is megsemmisítettek az ukrán fegyveres erők 92. gépesített brigádjának Harkov közelében lévő ideiglenes telepítési pontjára mért légicsapással.

Júliusban az USA bejelentette, hogy újabb, mintegy 820 millió dollár értékű katonai segélycsomagot nyújt Ukrajnának. Ez további lőszert tartalmaz az amerikai HIMARS rakéta-sorozatvető rendszerekhez, két norvég NASAMS föld-levegő rakétarendszerhez, akár 150 000 tüzérségi lövedéket, valamint négy ütegelhárító radart.

A múlt héten Szergej Lavrov külügyminiszter Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetésében azt mondta, hogy a Nyugat Ukrajnának történő fegyverszállításai csak meghosszabbítják a konfliktust, meghosszabbítják a kijevi rezsim gyötrődését és megsokszorozzák az áldozatok számát.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...