2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Az orosz fegyveres erők megsemmisítettek két HIMARS-t és 53 nacionalistát Harkovban

Az orosz fegyveres erők precíziós csapással megsemmisítettek két amerikai rakéta-sorozatvetőt egy harkovi üzemben – közölte a védelmi minisztérium augusztus 1-jei jelentésében.

“Egy Harkovban végrehajtott precíziós csapás eredményeként két amerikai HIMARS többszörös rakétavető megsemmisült egy üzem területén. Emellett 53 ukrán nacionalistát és külföldi zsoldost semmisítettek meg” – közölte a tárca.

Ezenfelül akár 200 embert és hét páncélozott járművet is megsemmisítettek az ukrán fegyveres erők 92. gépesített brigádjának Harkov közelében lévő ideiglenes telepítési pontjára mért légicsapással.

Júliusban az USA bejelentette, hogy újabb, mintegy 820 millió dollár értékű katonai segélycsomagot nyújt Ukrajnának. Ez további lőszert tartalmaz az amerikai HIMARS rakéta-sorozatvető rendszerekhez, két norvég NASAMS föld-levegő rakétarendszerhez, akár 150 000 tüzérségi lövedéket, valamint négy ütegelhárító radart.

A múlt héten Szergej Lavrov külügyminiszter Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetésében azt mondta, hogy a Nyugat Ukrajnának történő fegyverszállításai csak meghosszabbítják a konfliktust, meghosszabbítják a kijevi rezsim gyötrődését és megsokszorozzák az áldozatok számát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó