2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

Az orosz fegyveres erők megsemmisítették a Feketeszázak kramatorszki erődítményét

Az orosz hadsereg nagy pontosságú fegyverekkel megsemmisített az ukrán Feketeszázak mintegy 300  nacionalistáját és több mint 40 egységnyi speciális felszerelésüket, amelyek a DNR Kramatorszkban található egyik iskolaépületében állomásoztak – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“A Donyecki Népköztársaság (DNR) Kramatorszk városában, a 23. számú iskola épületében telepített Feketeszázak nacionalista alakulat ideiglenes telephelye a földi nagy pontosságú fegyverek csapásának következtében megsemmisült. Nem kevesebb mint 300 nacionalistát és több mint 40 különleges felszerelést likvidáltak” – áll a katonai jelentésben.

Ezenkívül az orosz légierő megsemmisítette az ukrán fegyveres erők 59. motorizált gyalogsági brigád rakéta- és tüzérségi fegyvereinek raktárát, amely egy kelet-mikolajivi ipari övezetben lévő hangárban volt elhelyezve. Az ukrán csapatok akár 30 fős személyzetet, hat páncélozott járművet és egyéb járműveket, több mint kétezer lövedéket vesztettek a Grad rakéta-sorozatvetőkhöz és mintegy ezer lövedéket az Akatszija önjáró löveghez.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.