2024, március 1.
12.7 C
Budapest
1.7 C
Moszkva

Az orosz fegyveres erők megsemmisítették a Feketeszázak kramatorszki erődítményét

Az orosz hadsereg nagy pontosságú fegyverekkel megsemmisített az ukrán Feketeszázak mintegy 300  nacionalistáját és több mint 40 egységnyi speciális felszerelésüket, amelyek a DNR Kramatorszkban található egyik iskolaépületében állomásoztak – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“A Donyecki Népköztársaság (DNR) Kramatorszk városában, a 23. számú iskola épületében telepített Feketeszázak nacionalista alakulat ideiglenes telephelye a földi nagy pontosságú fegyverek csapásának következtében megsemmisült. Nem kevesebb mint 300 nacionalistát és több mint 40 különleges felszerelést likvidáltak” – áll a katonai jelentésben.

Ezenkívül az orosz légierő megsemmisítette az ukrán fegyveres erők 59. motorizált gyalogsági brigád rakéta- és tüzérségi fegyvereinek raktárát, amely egy kelet-mikolajivi ipari övezetben lévő hangárban volt elhelyezve. Az ukrán csapatok akár 30 fős személyzetet, hat páncélozott járművet és egyéb járműveket, több mint kétezer lövedéket vesztettek a Grad rakéta-sorozatvetőkhöz és mintegy ezer lövedéket az Akatszija önjáró löveghez.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Le Monde: Franciaország azt tervezi, hogy katonákat telepít Ukrajnába

A francia kormány azt tervezi, hogy közvetlenül Ukrajnába küld egy kisebb katonai erőt, amely a kijevi fegyveres erők kiképzőjeként és Moszkva "elrettentéseként" szolgálna -...

Lavrov: ha Austin a NATO-orosz konfliktus veszélyéről beszél, az azt jelenti, hogy az USA-nak van terve erre

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azzal, hogy kijelentette, hogy a NATO és Oroszország egymás ellen harcolhat, ha Ukrajna vereséget szenved, bebizonyította, hogy az USA-nak...

Erdogan: nem kapott elég támogatást a török békekezdeményezés az orosz-ukrán konfliktus lezárására

Az orosz-ukrán konfliktus békés megoldására irányuló török kezdeményezések a támogatás hiánya miatt nem jártak sikerrel - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök az antalyai...
spot_img

Videó