2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Az orosz erők visszaverték az ukránok támadását Rabotinónál

Az ukrán csapatok reggel megpróbáltak behatolni Rabotino területére – közölte Jevgenyij Balickij, a Zaporozsjei terület megbízott kormányzója a Telegram-csatornáján.

“Reggel fél nyolc óta az ellenség legfeljebb kétszáz fős brigádokban, könnyű páncélos és gépjármű felszerelésen próbált behatolni Rabotinóba északi irányból. Az ellenséget masszív tűz alá vették” – írta.

Balickij szerint az ukrán erők összesen 156 embert vesztett a támadás következtében.

A régió vezetője megjegyezte, hogy ismét “a kijevi katonai parancsnokok egy századnyi mozgósított ukrán katonát állítottak hadrendbe”.

Az elmúlt hetekben a Rabotino körüli helyzet az egyik legforróbbá vált nemcsak a Zaporozsjei fronton, hanem a különleges hadművelet egész zónájában. Az ukrán fegyveres erők már több mint két hónapja tüzérséggel lövik a falut, és megpróbálják megrohamozni. Egyetlen ép ház sem maradt a településen. Mint a RIA Novosztyinak a hadsereg egyik harcosa elmondta, az ukrán hadsereg azért harcol ilyen ádázul Rabotinoért, hogy utat nyisson Tokmak felé.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó