2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“A szövetséges erők offenzív akcióinak eredményeként a Donyecki Népköztársaságban lévő Piszki település teljes mértékben felszabadult” – mondta Igor Konasenkov, a minisztérium szóvivője.

Donyeck közelében jelenleg az ukrán fegyveres alakulatok ellenőrzése alatt álló Avdiivka erődítményért folynak a harcok: Artemivszk város határában folynak a harcok, ahol az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők veszteségei a 72. gépesített dandár két századát tették ki.

Szoledarban is offenzíva zajlik, ahol a luganszki biztonsági erők elfoglalták a Knauf gyár területét.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin szerint célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes mértékben ellenőrzi a Luganszki Népköztársaság területét és a donyecki régió nagy részét.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...