2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Az orosz erők elfoglalták Szergejevka települést Kraszno-Liman közelében

Az orosz fegyveres erők 15. motorizált lövészdandárjának egységeinek sikerült elfoglalniuk Szergejevka falut – közölte az orosz védelmi minisztérium a Telegramon.

“Sikeres ellentámadási akciók során a 15. motorizált lövészdandár egységei Bujlov alezredes parancsnoksága alatt felszabadították Szergejevka falut” – közölte a minisztérium.

A csapatok teljes előrenyomulása Kraszno-Liman irányában a (Szavtovo-Kremenna) front mentén négy kilométert tett ki, és két kilométer mélyen behatolt az ellenség területére.

Az ukrán erők veszteségei 190 katonáig, hat páncélozott harcjármű, öt kisteherautó, két D-20-as tarack, egy D-30-as löveg, két Gvozgyika önjáró tüzérségi egység, valamint egy amerikai gyártmányú AN/TPQ-50-es páncéltörő radarállomás volt. Két lőszerraktáruk is megsemmisült.

Ezenkívül a Központ erőcsoport erői négy támadást vertek vissza az LNR-ben Nevszkoje és Novovodjanoje, valamint a DNR-ben Torskoje települések területén.

Mint a védelmi minisztérium hozzátette, a 234. légideszant támadóezred egységei másfél kilométert haladtak előre a Szerebrjanszki körzet területén.

A DNR Terni települése közelében egy szabotőrcsoport tevékenységét is elfojtották, valamint csapást mértek az ukrán erők 21., 63. és 67. gépesített dandárjainak és az Ukrán Nemzeti Gárda 5. operatív dandárjának személyi és felszerelési koncentrációjára a DNR Torskoje és Jampolovka közelében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó