2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Az orosz erők csapást mértek olyan ukrán döntéshozó központokra, ahol terrortámadásokat készítettek elő

Az orosz hadsereg olyan központokra csapott le Ukrajnában, ahol terrortámadásokat készítettek elő – közölte a védelmi minisztérium a különleges katonai műveletről szóló napi tájékoztatójában.

“Az Oroszországi Föderáció fegyveres erői nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi fegyverekkel csoportos csapásokat hajtottak végre olyan döntéshozó központok ellen, ahol Oroszországban terrorcselekményeket terveztek nyugati különleges szolgálatok irányításával” – közölte a minisztérium, hangsúlyozva, hogy minden célpontot eltaláltak.

Ezenkívül az elmúlt 24 órában a nyugati haderőcsoport tüzérsége Kupjanszk irányában csapást mért az ukrán fegyveres erők egységeire Timkivka és Novoszelovszkoje közelében. Szinkovka közelében megakadályozták egy ukrán szabotázs- és felderítőcsoport tevékenységét. Az ellenség 40 katonát, három járművet és egy Gvozgyika önjáró tüzérségi egységet veszített.

Krasznij Liman irányában az orosz erők központi csoportjának légiereje és tüzérsége csapást mért az ukrán fegyveres erők állásaira Cservona Dibrova, Kuzmino és Jampolovka körzetekben. Több mint 85 katonát, két páncélozott harcjárművet, két kisteherautót, egy D-20-as tarackot és egy Gvozgyika-t semmisítettek meg.

Donyeck irányában a Déli Erők Csoportjának légicsapásai, az egységek aktív akciója és tüzérségi tüze által megsemmisült mintegy 145 ukrán katona, két páncélozott harcjármű, három egyéb jármű és egy D-30-as gépágyú.

A Dél-Donyeck és Zaporizzsja irányában a Vosztok Erők Csoportjának légiereje és tüzérsége megsemmisítette az ukrán erők egységeit Velika Novoszilka és Vremivka térségében. Vlagyimirovka közelében felszámoltak egy ukrán szabotázs- és felderítőcsoportot. Itt a nap folyamán több mint 140 ukrán katonát, valamint négy járművet semmisítettek meg.

Herszon irányában az ellenség 30 katona, öt jármű, egy Akacija önjáró tüzérségi egység, valamint D-30 és Mszta-B tarack veszteségeket szenvedte el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó