2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Az orosz cirkálórakéták megsemmisítették a HIMARS és M777-es lőszerraktárt Uman közelében

Orosz cirkálórakéták megsemmisítettek egy raktárt, amelyben lövedékeket tárolta az amerikai HIMARS és M777-es ágyúkhoz a cserkaszi régióban – közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal.

“Nagy pontosságú, nagy hatótávolságú tengeri fegyverek csapást mértek egy nagy lőszerraktárra a cserkaszi járásbeli Uman falu közelében. Több mint háromszáz rakétát semmisítettek meg a HIMARS rakéta-sorozatvető rendszerekhez, valamint nagy mennyiségű lőszert az amerikai M777-es ágyúkhoz” – áll a jelentésben.

Ezenkívül a légierő rakétacsapást hajtott végre Vinnicja régióban, megsemmisítve az ukrán légierő egy beásott parancsnoki állását Voronovytsya falu közelében.

Az elmúlt 24 órában a légi, rakéta- és tüzérségi erők két ukrán parancsnoki állást és egy lőszerraktárt támadtak a Donyecki Népköztársaság területén, valamint két további raktárt Herszon és Mikolajiv régiókban. Az orosz hadsereg az ütegelhárítás során két tüzérségi üteget (amelyek közül az egyik egy amerikai M777-es tarack volt), két szakasz rakéta-sorozatvető rendszert, valamint hat szakasz önjáró és vontatott tarackot szorított vissza.

A légvédelmi egységek eközben lelőttek egy ukrán MiG-29-est és három drónt, valamint 17 HIMARS rakétát.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbssz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.
Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes mértékben felszabadította a Luganszki Népköztársaságot és a Donyecki terület nagy részét, beleértve Volnovakát, Mariupolt és Szvjatohorszkot.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...