2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Az orosz biztonsági erők visszaverték az ukrán szabotőrök támadását a Brjanszki területen

Az orosz biztonsági erők visszaverték az ukrán szabotőrök támadását a Brjanszki területen – közölte Alekszandr Bogomaz kormányzó a Telegram-csatornáján.

“Ma ukrán szabotőrök kísérletet tettek az államhatár áttörésére a Klimovszkij körzetben. Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) Brjanszki terület határőrizeti osztályának egységei, a védelmi minisztérium, a Brjanszki területen működő Orosz Gárda különleges egységei összehangolt és hősies akcióinak köszönhetően a támadást sikerült visszaverni” – közölte a régió vezetője.

Kijev előző sikertelen szabotázskísérlete a Brjanszki területre augusztus 16-án történt. Akkor az FSZB és a védelmi minisztérium egységei Sztarodubszkij körzetben meghiúsították egy ukrán csoport akcióját, és öt fegyverest megöltek, amelyről felvételeket is közöltek.

Az ukrán fegyveres erők rendszeresen lövik a határ menti területeket, dróncsapásokat és szabotázsakciókat hajtanak végre. A brjanszki, kurszki, belgorodi és krími területeken magas (sárga) terrorfenyegetettségi szint van érvényben. Ez fokozott ellenőrzéseket jelent a vasútállomásokon és más zsúfolt helyeken, a stratégiai létesítmények, köztük az energetikai infrastruktúra fokozott védelmét és egyéb intézkedéseket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó