2023, november 29.
-1.1 C
Budapest
-1.5 C
Moszkva

Az orosz bank vezeti az európai pénzügyi márkák rangsorát

Az orosz állami tulajdonú pénzintézet, a Sber (korábban Sberbank) nyerte el a legerősebb márka címet az európai pénzintézetek között – derül ki a Brand Finance Europe 500, éves értékelésének legfrissebb kiadásából.

A londoni székhelyű Brand Finance tanácsadó cég 5000 legnagyobb márkát teszteli, és több mint 100 jelentést tesz közzé, amelyben minden ágazatban és országban rangsorolja a cégeket. A világ 500 legértékesebb és legerősebb európai márkája szerepel az éves Europe 500 2023-as rangsorban.

A márkák ereje a marketingbefektetések, az érdekelt felek értékaránya és az üzleti teljesítmény alapján kerül meghatározásra, és megmutatja, hogy egy vállalat milyen hatékonyan fektet be, fejleszti a márkaismertséget, gondoskodik a hírnevéről és alapozza meg az ügyfelek hűségét, valamint mennyire sikeresen működteti az üzleti tevékenységét.

A HSBC-t, a Santandert és a Barclays-t is megelőzve a Sber a negyedik legértékesebb bank Európában. Emellett az orosz bankóriás a 37. helyezéssel bekerült a márkaérték-rangsor első 40 helyezettje közé.

A Sber emellett a hetedik legerősebb európai márka lett, 88,2/100-as Brand Strength Index pontszámmal, megelőzve a Michelint, a Lamborghinit és a Rolexet.

“A Brand Finance jelentése azt mutatja, hogy a külpiacokon uralkodó nehéz körülmények ellenére az orosz bank erős pénzügyi eredményeket mutat fel, folyamatosan innovatív termékeket és világszínvonalú szolgáltatásokat fejleszt, fenntartja több mint 110 millió magán- és vállalati ügyfél bizalmát, és továbbra is a legértékesebb és legerősebb európai márkák között marad” – áll a Sber sajtóirodájának közleményében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó