2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva
Array

Az Önsegélyezés pártja 13%-ot ért el az ukrán választásokon, Semenchenko listáról megy a Rada-ba

Az ukrajnai parlamenti választások egy nyertese az Önsegélyezés (Samopomich) pártja, aki 13%-ot ért el. Az ő 2. listás jelöltjük Semen Semenchenko (igazi neve Konstantin Grishin). Ki ez az ember?

Mostanában, azaz nemrégen még sokat hallhattak (olvashattak) róla idegen nyelven is olvasó olvasóink. Semen Semenchenko ukrán állampolgár, etnikai orosz Donyeck megyéből és ő alapította a Donbass önkéntes zászlóaljat ,aki az egyik legkérlelhetetlenebb ellensége a kelet-ukrajnai felkelőknek és az ukrán keleti front minden színterén feltűntek a felkelők elleni harcokban.

2O14 szeptember 1.-ig őt mindig úgy fotózták, hogy balaklava-t, azaz kámzsát viselt, ezt azzal magyarázta, hogy “én sosem féltem, én csak a családomat féltettem, miattuk aggódtam, de most már ők biztonságban vannak, szóval mostmár nem félek”.

Semenchenko 1974-ben, Sevastopolban született, de fiatalkorában Donyeckbe költözött. Film-készítő a szakmája, illetve azt írja önéletrajzában, hogy biztonsági területen is dolgozott.

Elmondása szerint azért állította fel a Donbass zászlóaljat a felkelők elleni harcba, mert “az államunknak védelem kell és mi eldöntöttük, hogyha a sereg nem képes ezt biztosítani, akkor nekünk magunknak kellene ezt megtenni”.

2O14 augusztus 19-én srapnel szilánktól sebesült Illovansk alatt, 18 kilométerre Donyecktől, amiért Bohdan Khmelnytsky érdemrenddel tüntette ki Arsen Avakov ukrán belügyminiszter.

A 2o14-es ukrajnai választásokon belépett az országos politikába, ő volt a 2. listás jelöltje az Önsegélyezés (Samopomich) pártnak, így most az ukrán Rada tagjává vált.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó