2022, december 5.
7.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Az olaszok bejelentik a fegyverszállítás leállítását, erre ma Rómába érkezett a NATO-főtitkár

Ma reggel érkezett a hír az olasz védelmi minisztertől, hogy nem terveznek újabb fegyverszállítmányt küldeni Ukrajnának, amikor este Jens Stoltenberg NATO-főtitkár közölte, hogy Rómában van és Giorgia Meloni olasz kormányfővel tárgyal.

Jó újra Rómában lenni és találkozni a Giorgia Meloni miniszterelnökkel. Megvitattuk a legfontosabb biztonsági kihívásokat és a transzatlanti kötelék fontosságát. Olaszország szilárd NATO szövetséges, aki segít Ukrajnának ellenállni Oroszország inváziójának – írja Stoltenberg a Twitteren.

Twitter

Guido Crozetto védelmi miniszter az Il Messaggero című napilapnak nyilatkozta korábban, hogy nem készítik elő a hatodik fegyver csomagot, és nem tárgyalnak rakéták szállításáról Ukrajnának. Úgy tűnik, hogy ez most megváltozik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.