2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Az olasz kormánynak nem tetszett, de olasz nagyvállalatok vezetői Vlagyimir Putyinnal egyeztettek

Az energetikai nagyvállalat Enel és a gumiabroncsgyártó Pirelli ügyvezető igazgatója is részt vett a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel rendezett szerdai videókonferencián, amelyet sajtóforrások szerint a római kormány ellenzése kísért.

Az orosz elnökkel rendezett internetes tanácskozáson a többi között Francesco Starace, a részben állami tulajdonú energetikai vállalat, az Enel elnök-vezérigazgatója, Marco Tronchetti Provera, a világ ötödik legnagyobb gumiabroncsgyártó multinacionális vállalata, a Pirelli ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója, valamint Antonio Fallico, a kereskedelmi pénzintézet, a Banca Intesa San Paolo oroszországi tevékenységének irányítója vett részt.

A résztvevő tizenhat olasz nagyvállalat képviselői között voltak a Generali biztosító, az élelmiszeripari Barilla és a húsfeldolgozó Cremonini menedzserei is.

A több mint kétórás eszmecserén, a Kreml közlése szerint, a moszkvai kormány több tárcavezetője is részt vett, közöttük a pénzügyi, az ipari és kereskedelmi, az energetikai miniszter, valamint a kőolajipari cég, a Rosznyefty első számú embere, Igor Szecsin.

Olasz nagyvállalatok vezetői Vlagyimir Putyinnal egyeztettek videó-konferencián. Kép: Kreml

Az olasz-orosz kereskedelmi kamara elnöke, Vincenzo Trani úgy nyilatkozott, hogy a videókonferencián a két ország közötti kereskedelmi, gazdasági és befektetési kapcsolatok legaktuálisabb kérdéseiről volt szó, a kölcsönös együttműködés bővítése lehetőségeivel. Kiemelte, hogy a beruházásokat elsősorban az energetikai, ipari, pénzügyi és a környezetvédő technológia terén kívánják tovább erősíteni.

Trani hangsúlyozta, hogy a találkozót még novemberben kezdték szervezni, és most “bármilyen politikai retorikától mentes párbeszéd zajlott”. Hozzátette, hogy Olaszország Moszkva harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere.

A Coldiretti agrárszövetség a találkozó jelentőségét hangsúlyozva kiemelte, hogy tavaly 55 százalékkal emelkedett az Olaszországba irányuló orosz export, miközben a szankciók miatt az Oroszországba tartó olasz árukivitel alig 8,8 százalékkal nőtt.

Sajtóértesülések szerint a Mario Draghi vezette római kormány a találkozó lemondását kérte a vállalkozóktól, akik közül néhányan távol maradtak, köztük az Eni, amely a világ egyik vezető olaj- és gázipari vállalata.

A kamarai elnök, Vincenzo Trani szerint azonban az Eni vezetői már korábban jelezték, hogy nem vesznek részt a virtuális rendezvényen. hiányzásukat. “Alkalmatlannak” nevezte a találkozót a Copasir, a római parlament nemzetbiztonsági bizottsága tagjainak közleménye, amely az Ukrajna határán kialakult “aggasztó” helyzetre hivatkozott.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...