2022, szeptember 25.
13 C
Budapest
7.2 C
Moszkva
Array

Az kormány és az elnök a népet szolgálja

MedvegyevOroszország lakossága úgy véli, hogy Dmitrij Medvegyev elnök és Vlagyimir Putyin miniszterelnök egyidejűleg három ideológiát juttat kifejezésre: mind konzervatívok, mind liberálisok, mind pedig demokraták fő elvbarátjuknak tartják őket. Szociológusok szerint ennek oka abban rejlik, hogy mind az elnök, mind pedig a kormányfő maximálisan széles spektrumban dolgozik. Ma, síkra szállva az adók csökkentéséért, liberális elveket juttathatnak kifejezésre, holnap viszont követelhetik, hogy ne csökkentsék a költségvetési szféra dolgozóinak a bérét – mondják szociológusok.

Az RBK Daily lap írja, hogy Natalija Tyimakova, az elnök szóvivője nem tudott egyértelmű választ adni arra a kérdésre, melyik ideológiai áramlathoz sorolja saját magát Dmitrij Medvegyev. „Úgy vélem, az elnök minden üzenetét kellene végig tanulmányozni, meg kellene nézni, milyen nézeteket képvisel, milyen javaslatokat tesz, mire hív fel, és csak ez után levonhatnánk következtetést – mondja Tyimakova. Annak ellenére, hogy Medvegyev liberálisnak nevezte saját magát, az elnöki adminisztráció dolgozói úgy vélik, hogy eszméi nem kifejezetten liberális jellegűek.

Új politikusaink pragmatikusaknak tartják magukat: egészében véve, az ideológiai elem háttérbe szorult. Sem Putyin, sem Medvegyev nem esküszik, hogy valamilyen bizonyos ideológiai áramlathoz tartozik, és irányvonalukban, mindennapi döntéseikben különböző ideológiai elveket juttatnak kifejezésre.

Komment:

Pavel Szalin a Politikai Konjunktúra Központjának vezető munkatársa a hatalom és a társadalom közti kölcsönviszonyról a következők mondja:

– Nincsen nálunk egyetlen olyan párt, amely mind a három ideológiát testesítené meg, nincsenek olyan politikusaink, akik a társadalom kívánságától függően megváltoznának. Lehet, hogy idővel majd ez így lesz, de egyelőre mind Putyin, mind Medvegyev igyekszik különféle közönséghez fordulni, különböző nézeteket valló opponenseknek küldenek jeleket. Mi látjuk, hogy immár hosszú ideje társadalmunk elég nyugodtan viszonyul a felső vezetéshez. Voltak olyan aggályok, hogy a válság rontja a helyzetet, de a negatív forgatókönyv nem valósult meg.

a szerző politológus

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Amerikai rakétákhoz átalakított ukrán MiG-29-eseket lőttek le az orosz harci gépek

Orosz harci repülőgépek lelőttek két ukrán MiG-29-es harci gépet, amelyeket amerikai gyártmányú radarelhárító fegyverek kilövésére módosítottak - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. A minisztérium...

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...