2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Az Iszlám Állam 20 tankját semmisítette meg az orosz légierő (videó)

Hétfőn az Orosz Légierő Szuhoj típusú vadászgépei 15 bevetésen vettek részt és mértek csapást az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezethez tartozó 10 célpont ellen, Szíria különböző régióiban – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A nap folyam Szuhoj-34, Szuhoj-24M és  Szuhoj-25 típusú harci repülőgépek 15 bevetésre indultak a Khmeimim légibázisról. Az orosz légierő gépei 10 az Iszlám Államhoz tartozó célpontra mértek légicsapást – közölte Igor Konasenkov a minisztérium szóvivője.

Két Szu-25 Ms és egy Szu-24-es Homsz tartomány keleti részén mért légicsapást az Iszlám Államhoz tartozó célpontokra, köztük egy lőszerraktára.

Mintegy 20 T-55-ös szovjet gyártmányú tank semmisült meg a légicsapásban, melyeket a szír hadseregtől zsákmányolt a terrorszervezet.

A minisztérium által közzétette videón látható, ahogy csapást mérnek az IÁ lőszerraktárára Homsz közelében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó