2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Az IBA orosz elnöke szerint zajos visszhangja lehet az olimpiai kizárásnak

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) orosz elnöke szerint zajos visszhangot váltana ki, ha a bokszot eltávolítanák az olimpiai programból, s óva intett ilyen lépéstől.

Umar Kremljov úgy fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján, hogy az IBA mindent elkövet a sportág ötkarikás műsorban maradásáért, de ha kizárják, nem fogadják majd csendesen a döntést.

“Több mint egymilliárd ember szereti a bokszot, s véleményem szerint senki sem fog hallgatni, ha megpróbálják eltávolítani. Közösségként és szervezetként mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbra is bokszolhassunk az olimpián” – idézte az IBA elnökét az insidethegames.biz portál.

Az IBA-t – korábbi nevén AIBA-t – a világszövetség irányítási, pénzügyi és sportszakmai zavarai miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) már korábban, 2019-től kirekesztette az ötkarikás részvétellel kapcsolatos folyamatból, a 2021-es tokiói olimpia boksztornáját a NOB az IBA-tól függetlenül bonyolította le. A változatlan aggályok jegyében a 2024-es párizsi nyári játékokon is teljesen a NOB szervezésében zajlanak majd az ökölvívás versenyei, ahogyan az ötkarikás kvalifikációs tornák is, a 2028-as Los Angeles-i olimpia előzetes programjában pedig nem kapott helyet a boksz.

Kremljov most azzal is tovább szította az ellentéteket, hogy kijelentette: reméli, újra üdvözölheti az orosz és belarusz bokszolókat az IBA versenyein. A világszövetség nemrég hatályon kívül helyezte az ukrajnai háborúban érintett két ország ökölvívóira kimondott versenytilalmat, amelyet a NOB ajánlására vezetett be, s az október 5-i, új IBA-határozat nyomán az orosz és belarusz sportolók akár nemzeti zászlajuk alatt is versenyezhetnek ezentúl a nemzetközi viadalokon.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...