2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Az FSZB ukrán merényleteket akadályozott meg orosz közéleti személyiségek ellen

Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a rendfenntartók megakadályozták a Rosszija Szegodnya és az RT médiacsoport vezetője, Margarita Szimonjan, valamint a korábbi elnökjelölt és műsorvezető Kszenyija Szobcsak meggyilkolásának előkészítését az ukrán különleges szolgálatok által – közölte az FSZB.

“Az Oroszországi Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálata a Nyomozó Bizottsággal és az orosz belügyminisztériummal közösen megakadályozta az RT tévécsatorna és a “Rosszija Szegodnya” nemzetközi hírügynökség főszerkesztője, Margarita Szimonyan meggyilkolásának ukrán különleges szolgálatok általi előkészítését” – pontosított a hivatal.

Az ukrán különleges szolgálatok Kszenyija Szobcsak meggyilkolását is tervezték.

“A nyomozati cselekmények során az őrizetbe vetteknél lefoglaltak egy Kalasnyikov támadófegyvert, 90 töltényt, késeket, bokszereket, gumibotokat, bilincseket, náci jelképekkel ellátott zászlókat, náci irodalmat, valamint kommunikációs eszközöket és számítógépeket a bűncselekmény szándékát igazoló információkkal” – közölte az FSZB.

Pontosították, hogy 2023. július 14-én Moszkvában és a Rjazanyi területen őrizetbe vették a “Paragraf-88” neonáci csoport tagjait, akik felderítést végeztek “a célpontjaik munkahelyén és lakóhelyi címein”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó