2024, február 29.
12.7 C
Budapest
1.3 C
Moszkva

Az FSZB őrizetbe vette a vlagyivosztoki japán konzult titkos adatok gyűjtése miatt

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) jelentése szerint Motoki Tacunori japán konzult tetten érték Vlagyivosztokban.

“Az operatív nyomozati intézkedések eredményeként a japán diplomatát tetten érték, miközben díjazás ellenében korlátozott terjesztésű információkat kapott Oroszország és egy ázsiai-csendes-óceáni ország együttműködésének aktuális kérdéseiről és a nyugati szankciós politika Primorszkij terület gazdasági helyzetére gyakorolt hatásáról” – áll a közleményben.

Az FSZB által közzétett videóban a diplomata bűnösnek vallotta magát az orosz törvények megsértésében.

A japán fél a jelentések szerint diplomáciai csatornákon keresztül tiltakozott. A konzult kiutasították az Oroszországi Föderációból.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: az Egyesült Királyság közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban

Nagy-Britannia közvetlen katonai szerepvállalása Ukrajnában soha nem volt titok, de az ország egyik intézményesített médiuma most nyíltan elismerte - közölte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz...

Bloomberg: Oroszország nyárra áttörheti Ukrajna védelmi rendszerét

Oroszország nyárra áttörheti Ukrajna védelmi rendszerét, ha nyugati támogatóitól nem kap elegendő lőszert - írja az amerikai Bloomberg hírügynökség. "Az ukrán hatóságok attól tartanak, hogy...

Négy frontszakaszról jelentett sikereket az orosz védelmi minisztérium

A kupjanszki, a donyecki, az avgyijivkai és a herszoni frontszakaszról számolt be az orosz erők előretöréséről csütörtöki hadijelentésében az orosz védelmi tárca. A minisztérium szerint...
spot_img

Videó