2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

Az EU vezető vodkamárkája bejelentette visszatérését az orosz piacra

A svéd Absolut vodkagyártó és francia tulajdonosa, a Pernod Ricard csoport újraindítja az oroszországi szállítást – jelentette kedden a Kristianstadsbladet című lap.

A lépés alig több mint egy évvel azután történt, hogy a márka az ukrajnai katonai művelet kezdete és az azt követő szankciók miatt felfüggesztette a kereskedelmet Oroszországgal. Az újság szerint a vállalat oroszországi termékkészlete mostanra elfogyott.

“A fennálló szankciók keretein belül a csoport olyan mértékben szállít termékeket, amely képes megvédeni a helyi munkavállalókat és biztosítani a helyi szervezet gazdasági fenntarthatóságát” – mondta Paula Eriksson, a vállalat képviselője a Kristianstadsbladet által idézett levélben, hozzátéve, hogy “a Pernod Ricard mind az ukrajnai, mind az oroszországi munkavállalókkal szemben tiszteletben tartva járt el”.

Az Absolut a cég szerint vezető prémium vodka, amelyet kizárólag Dél-Svédországban termesztett kemény téli búzából készítenek. Ez a világ hatodik legnagyobb szeszesital márkája.

Az Absolut mellett a Pernod Ricard csoport tulajdonában vannak többek között a Beefeater London, a Chivas Regal, a Havana Club, a Malibu, a Jameson és a Ballantine’s szeszesital-márkák is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó