2022, október 3.
13.3 C
Budapest
13.2 C
Moszkva

Az EU újabb szankciókat sürget Belarusz ellen, a lengyel határon kialakult migráns válság miatt

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság (EB) elnöke a lengyelországi migránshelyzetre hivatkozva újabb szankciókat sürgetett Belarusszal szemben.

A korlátozásokra “a humanitárius válság elkerülése és a biztonságos visszatérés biztosítása” érdekében van szükség – állította.

A szankciókra vonatkozó felhívás hétfőn késő este hangzott el, miután az EB vezetője a folyamatban lévő válságról tárgyalt Belarusz közvetlen szomszédainak – Lengyelország, Litvánia és Lettország – miniszterelnökével.

“Felszólítom a tagállamokat, hogy hagyják jóvá a kiterjesztett szankciókat a hibrid támadásért felelős belarusz hatóságokkal szemben” – mondta von der Leyen.

Az EU különösen azt fogja megvizsgálni, hogyan lehetne szankcionálni – többek között feketelistára helyezéssel – az emberkereskedelemben tevékenykedő harmadik országbeli légitársaságokat.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...

A Star Wars filmek sztárja drónflottát kér a világtól Ukrajnának és pénzt gyűjt Zelenszkijnek

Mark Hamill, a Star Wars filmekből ismert színész arra kérte a világot, hogy segítsenek Ukrajnának nagyobb drónflotta beszerzésében az Oroszországgal fennálló konfliktusban. "Ukrajnának drónokra van...

Kissinger: nem lenne bölcs dolog felvenni Ukrajnát a NATO-ba

Nem volt bölcs Washington azon kísérlete, hogy a Szovjetunió összeomlása után Ukrajnát a NATO-ba integrálja - jelentette ki pénteken Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. A...