2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Az EU újabb szankciókat sürget Belarusz ellen, a lengyel határon kialakult migráns válság miatt

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság (EB) elnöke a lengyelországi migránshelyzetre hivatkozva újabb szankciókat sürgetett Belarusszal szemben.

A korlátozásokra “a humanitárius válság elkerülése és a biztonságos visszatérés biztosítása” érdekében van szükség – állította.

A szankciókra vonatkozó felhívás hétfőn késő este hangzott el, miután az EB vezetője a folyamatban lévő válságról tárgyalt Belarusz közvetlen szomszédainak – Lengyelország, Litvánia és Lettország – miniszterelnökével.

“Felszólítom a tagállamokat, hogy hagyják jóvá a kiterjesztett szankciókat a hibrid támadásért felelős belarusz hatóságokkal szemben” – mondta von der Leyen.

Az EU különösen azt fogja megvizsgálni, hogyan lehetne szankcionálni – többek között feketelistára helyezéssel – az emberkereskedelemben tevékenykedő harmadik országbeli légitársaságokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó