2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Az EU politikusainak megtiltották, hogy olyan színű ruhában jelenjenek meg Kijevben, mint Zelenszkij

Az Európai Unió politikusainak megtiltották, hogy zöld vagy khakiszínű ruhát viseljenek a közelgő EU-ukrán csúcstalálkozón, hogy ne hasonlítsanak az ország elnökére, Volodimir Zelenszkijre – írja Politico című lap.

Az esemény vendégei kaptak egy emlékeztetőt, amelyben az öltözködési szabály szerint kerülni kell a zöld vagy élénk színű ruhákat – állítja a szerző.

“Az emlékeztető elküldésének oka nyilvánvalóan az volt, hogy a házigazdák és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a hadsereg zöld pólóját tette mindenütt jelenlévő katonai egyenruhájává, katonai külsőt próbált fenntartani” – olvasható a cikkben.

Az emlékeztető azt is tanácsolta a politikusoknak, hogy könnyedén, lehetőleg bőrönd nélkül utazzanak, viseljenek kényelmes cipőt és meleg zakót vagy kabátot – tette hozzá a lap.

Oroszország 2022. február 24-én különleges műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök szerint célja, hogy megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá. Ennek érdekében – mondta – tervezik Ukrajna demilitarizálását és denacionalizálását, valamint a Donbassz civilek elleni véres bűncselekményekért felelős háborús bűnösök bíróság elé állítását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó