2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva

Az elmúlt három napban 285 terroristacélpontra mért csapást az orosz légierő (videó)

Az elmúlt három napban 258 az Iszlám Államhoz és az Al-Nuszra Front terrorszervezetekhez tartozó célpontokra mért légicsapást az orosz légierő – közölte Oroszország védelmi minisztériuma hétfőn.

Igor Konasenkov dandártábornok, az orosz védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy az orosz repülőgépek 164 bevetésen 285 terroristacélpontot támadtak az elmúlt három napban. Hozzátette, hogy az elmúlt 24 órában 59 bevetést hajtottak végre 94 célpont ellen Hama, Idlib, Latakia, Damaszkusz, Aleppó és Dajr ez-Zaur tartományokban.

Konasenkov elmondta, hogy Damaszkusz régióban megsemmisítették az Al-Nuszra Front egyik nagy lőszerraktárát. A két fémszerkezetű hangár az orosz bombázó pontos támadása után a földel vált egyenlővé.

Oroszország Bashár el-Asszad szír elnök kérésére szeptember 30-án kezdte meg légicsapásait az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai állásai ellen. A légicsapásokat Szu-25, Szu-24M és Szu-34-es harci repülőgépekkel hajtja végre az orosz légierő.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...

Hersh: Ukrajna feladta az ellentámadást és veszített Oroszország ellen

Az amerikai hírszerzés elemzői úgy vélik, hogy Ukrajna feladta az Oroszország elleni ellentámadást, és az egyetlen dolog, ami elhúzza a konfliktust, az az, hogy...

Dróntámadások elhárításáról számolt be az orosz védelmi tárca

Az orosz légvédelem 19 ukrán drónt semmisített meg a Fekete-tenger és a Krím felett, valamint egyet-egyet az oroszországi Belgorod, Kurszk és Orjol megye felett...
spot_img

Videó