2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Az egykori Renault gyárban készülnek az új Moszkvicsok

A szovjet korszak ikonikus Moszkvics autómárkája egy korszerűsített változatának gyártását fogják újraindítani az orosz fővárosban található egykori Renault-gyárban – jelentette be Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a RIA Novosztyinak adott interjújában.

“Már a jövő héten megkezdődik az első összeszerelés [a Moszkvics üzemben]. Jövőre pedig remélhetőleg eléri a Renault idejéhez hasonló mennyiséget” – jelentette ki Szobjanyin.

Az 1930-ban alapított moszkvai gyár volt az eredeti Moszkvics autógyár a szovjet időkben.

A 2000-es évek elején az üzemet a Renault vásárolta meg, és a Moszkvics-vonalat megszüntették. Májusban azonban a francia autógyártó átadta az üzemet a moszkvai hatóságoknak amikor a vállalat a szankciók miatt kivonult Oroszországból. Röviddel ezután a gyár nevét visszaváltoztatták Moszkvicsra.

Az Új Moszkvics Korrida 2023

A vállalat tervei szerint az üzemben legmodernebb autómodelleket fogják gyártani, köztük egy szedánt és négy crossovert. Az üzemben elektromos autók gyártása is napirenden van, ami két-három éven belül megkezdődhet.

Szobjanyin szerint a város sikeresen alkalmazkodott a nyugati szankciókhoz, mivel a külföldi befektetők által az elmúlt hónapokban megüresedett rések közül sok helyet orosz vállalkozók töltöttek be.

“Vállalkozásaink túlnyomó többsége alkalmazkodott a helyzethez. Ráadásul e vállalkozások jövedelmezősége fokozatosan helyreáll, többek között a pénzügyi szektorban, ahol a profit összeomlása a legnyilvánvalóbb volt. Ezért a költségvetés szempontjából meglehetősen bizakodóak vagyunk” – jelentette ki.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy az autógyártás lemaradt, mivel számos gyártó úgy döntött, hogy idén megszünteti tevékenységét az országban. Ezért a moszkvai hatóságok nagy reményeket fűznek a moszkvai üzemhez. Október végén Szobjanyin azt mondta, arra számít, hogy Moszkva lesz az autógyártás központja Oroszországban, és a városnak minden adottsága megvan ehhez.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...