2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Az amerikai olajóriás perrel fenyegeti Oroszországot

Az ExxonMobil perrel fenyegette meg az orosz kormányt, ha Moszkva nem engedi, hogy a cég kiszálljon a Szahalin-1 olaj- és gázprojektből – jelentette kedden a Wall Street Journal című lap a forrásaira hivatkozva.

A cég állítólag közleményben tudatta, hogy március óta próbál kiszállni az ország távol-keleti részén lévő orosz projektből, de nemrég egy elnöki rendelet megakadályozta ebben.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a hónap elején írt alá egy rendeletet, amely megakadályozza, hogy az úgynevezett “barátságtalan államok” befektetői eladják részvényeiket bizonyos stratégiai jelentőségű vállalatokban, köztük a szahalini vállalkozásokban.

Márciusban az Exxon bejelentette, hogy a nyugati szankciók miatt mintegy 4 milliárd dollár értékű eszközállományából kivonul, és beszünteti minden oroszországi tevékenységét, beleértve a Szahalin-1 projektet is.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...

Legalább 15 ezer ukrán menekült lett hajléktalan az Egyesült Királyságban, mert a támogatók kidobták őket

A brit kormány pénteken közzétett jelentése szerint legalább 15 000 ukrán menekült kért hajléktalansági támogatást, miután megromlott vagy véget ért a kapcsolatuk brit támogatóikkal. Január...
spot_img

Videó