2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Az amerikai olajóriás perrel fenyegeti Oroszországot

Az ExxonMobil perrel fenyegette meg az orosz kormányt, ha Moszkva nem engedi, hogy a cég kiszálljon a Szahalin-1 olaj- és gázprojektből – jelentette kedden a Wall Street Journal című lap a forrásaira hivatkozva.

A cég állítólag közleményben tudatta, hogy március óta próbál kiszállni az ország távol-keleti részén lévő orosz projektből, de nemrég egy elnöki rendelet megakadályozta ebben.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a hónap elején írt alá egy rendeletet, amely megakadályozza, hogy az úgynevezett “barátságtalan államok” befektetői eladják részvényeiket bizonyos stratégiai jelentőségű vállalatokban, köztük a szahalini vállalkozásokban.

Márciusban az Exxon bejelentette, hogy a nyugati szankciók miatt mintegy 4 milliárd dollár értékű eszközállományából kivonul, és beszünteti minden oroszországi tevékenységét, beleértve a Szahalin-1 projektet is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...