2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Az amerikai Bradley kamerája is rögzítette, ahogy szétverik az oroszok az ukrán ellentámadást

Szombaton jelent meg egy videó az ukrán médiában, amely egy olyan csatát mutat, amelyben egy előrenyomuló ukrán páncélos konvoj, német gyártmányú Leopard 2A6 harckocsikkal és az Egyesült Államok által szállított Bradley gyalogsági harcjárművekkel aknamezőre kerültek, majd az orosz erők megsemmisítették őket.

A felvételt, amely először az ukrán médiában jelent meg, a jelek szerint az oroszországi Zaporozsjei régióban rögzítette az összecsapásban részt vevő egyik Bradley kamerája Mala Tokmacska falu közelében.

A videón látható, amint az amerikaiak által szállított gyalogsági harcjármű többször tüzel a közeli erdő irányába.

A képen látható további két páncélozott jármű elhagyottnak tűnik, miközben egy másik Bradley felrobban, amint elhalad mellette, miután láthatóan aknára futott.

A videó hátralévő részében a túlélő ukrán katonák próbálkozásai láthatók, amint orosz tűz alatt evakuálni kezdenek, miközben füstfüggönyt próbálnak létrehozni a visszavonulásuk fedezésére.

Ugyanerről a csatáról készült drónfelvételeket korábban az orosz védelmi minisztérium és orosz katonai blogjai is közzétették. A videók több ukrán Leopard 2A6 harckocsit és Bradley járművet rögzítettek, amelyeket megsemmisítettek vagy hátrahagytak.

A felvételeket az első szilárd bizonyítéknak tekintik arra, hogy a páncélosokat, amelyeket a Nyugat biztosított Kijevnek az ellentámadáshoz, az orosz hadsereg megsemmisítette.

A The New York Times szerint, amely ellenőrizte az orosz videók hitelességét, Ukrajna legalább három Leopard 2 harckocsit és nyolc Bradley harcjárművet veszített el ebben a csatában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó