2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Az amerikai, a brit és a kanadai nagykövetet bekérették az orosz külügyminisztériumba

Az amerikai, a brit és a kanadai nagykövetet kedden bekérették az orosz külügyminisztériumba – közölte az orosz külügyminisztérium.

A nagyköveteket “az Oroszország belügyeibe való durva beavatkozással és a diplomáciai státusszal összeegyeztethetetlen tevékenységgel összefüggésben” idézték be – áll a közleményben.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő április 17-én azt mondta, hogy a brit, amerikai és kanadai nagykövetek nyilatkozatai, amelyeket a Vlagyimir Kara-Murza ellenzéki aktivista és újságíró (Oroszországban külföldi ügynökként elismert) ellenzéki ügynökről szóló ítélet után tettek, közvetlen beavatkozást jelentenek Oroszország belügyeibe.

Zaharova ezt a média kérdésére válaszolva mondta. Válaszainak szövegét hétfőn tették közzé a külügyminisztérium honlapján.

Véleménye szerint “ezek az akciók nem nevezhetők másnak, mint nyomásgyakorlási kísérletnek az orosz igazságszolgáltatásra”.

A moszkvai városi bíróság hétfőn 25 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte Kara-Murzát, bűnösnek találva őt hazaárulásért, nemkívánatos szervezettel való együttműködésben és az orosz fegyveres erők tevékenységéről szóló álhírek terjesztésében. Emellett 400 ezer rubel pénzbüntetésre ítélték, és hét évre eltiltották az újságírói munkától. Az ítélet felolvasásán 24 ország diplomatái vettek részt. A bírósági ülés után Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Kanada diplomatái bírálták az ítéletet, és Kara-Murza szabadon bocsátását követelték.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó