2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva
Array

Az Aidar önkéntes zászlóalj bázisa kelet-Ukrajnában

Az ukrán önkéntes Aidar zászlóalj katonái megmutatták a Kijev Post nevű újságnak a bázisukat, ami egy korábbi rendőriskolában van, Shchastia városában Lugansk megyében.

 

 

Ellentétben más önkéntes zászlóaljakkal, az Aidar a rendőrség kontrollja alatt működik. Az Aidar úgy alakult eredetileg, mint a Védelmi Minisztérium egy egysége azzal a céllal, hogy segítse az ukrán katonaságot a szeparatistákkal való harcban Lugansk megyében.

Az Aidar címere. Mottójuk: З нами Бог – Velünk az Isten

Az Aidar bázisa a frontvonal mellett található közvetlen, 15 km-re Luhansk városától, ami nem mellesleg a régió központja és a felkelők egyik fellegvára, akik ott “Luganski Köztársaság” néven hirdették ki elszakadási szándékukat.

 

Serhiy Melnychuk az Aidar parancsnoka

Az Aidar legénységének nagy része egykori EuroMaidan tüntetőből és helyi önkéntesekből áll, akik tudják, milyen kockázatos feladatot vállalnak a katonáskodással. Az Aidar a nyár végéig 6O halottat veszített el állományából, ami után teljes átszervezésre és feltöltésre visszavonták őket a frontvonalból.

 

Az Aidar jelenlegi keretlétszáma 4OO plusz a kiképzés alatt állók, parancsnoka Serhiy Melnychuk, alegységeik nevesítve:

 

– Kholodnyi Yar

– “Nyugat”

– Afgan osztag

– Volyn osztag

– Autorota

– Arany osztag

 

 

A luganski régió lakói és az Amnesty International emberi jogi aktivista szervezet többször vádolta, vádolja őket, hogy számos alkalommal megsértik az emberi jogokat, emberrablásokkal és más bűncselekményekkel, amiket az Aidar katonái úgy magyaráznak, hogy a háború természetes velejárói.

 

 

 

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó