2022, augusztus 20.
20.8 C
Budapest
18.4 C
Moszkva
Array

Az Aidar önkéntes zászlóalj bázisa kelet-Ukrajnában

Az ukrán önkéntes Aidar zászlóalj katonái megmutatták a Kijev Post nevű újságnak a bázisukat, ami egy korábbi rendőriskolában van, Shchastia városában Lugansk megyében.

 

 

Ellentétben más önkéntes zászlóaljakkal, az Aidar a rendőrség kontrollja alatt működik. Az Aidar úgy alakult eredetileg, mint a Védelmi Minisztérium egy egysége azzal a céllal, hogy segítse az ukrán katonaságot a szeparatistákkal való harcban Lugansk megyében.

Az Aidar címere. Mottójuk: З нами Бог – Velünk az Isten

Az Aidar bázisa a frontvonal mellett található közvetlen, 15 km-re Luhansk városától, ami nem mellesleg a régió központja és a felkelők egyik fellegvára, akik ott “Luganski Köztársaság” néven hirdették ki elszakadási szándékukat.

 

Serhiy Melnychuk az Aidar parancsnoka

Az Aidar legénységének nagy része egykori EuroMaidan tüntetőből és helyi önkéntesekből áll, akik tudják, milyen kockázatos feladatot vállalnak a katonáskodással. Az Aidar a nyár végéig 6O halottat veszített el állományából, ami után teljes átszervezésre és feltöltésre visszavonták őket a frontvonalból.

 

Az Aidar jelenlegi keretlétszáma 4OO plusz a kiképzés alatt állók, parancsnoka Serhiy Melnychuk, alegységeik nevesítve:

 

– Kholodnyi Yar

– “Nyugat”

– Afgan osztag

– Volyn osztag

– Autorota

– Arany osztag

 

 

A luganski régió lakói és az Amnesty International emberi jogi aktivista szervezet többször vádolta, vádolja őket, hogy számos alkalommal megsértik az emberi jogokat, emberrablásokkal és más bűncselekményekkel, amiket az Aidar katonái úgy magyaráznak, hogy a háború természetes velejárói.

 

 

 

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...