2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Antonov szerint csökken a Kijevnek nyújtott amerikai támogatások népszerűsége

Az amerikai F-16-os vadászrepülőgépek Ukrajnának történő átadásáról szóló döntés egy fékek nélkül, teljes sebességgel száguldó vasúti szerelvényhez hasonlít – mondta Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete.

Mint a nagykövet megjegyezte, az Ukrajnának nyújtott katonai segítség egyre kevésbé népszerű az amerikai társadalomban az ukrán ellentámadás kudarca miatt.

“Úgy tűnik azonban, hogy a fentiek nem állítják meg a véres kaland szerzőit és inspirálóit. A helyi sólymok legújabb lépései, mint például az F-16-osok küldésének előkészítése, egy fékek nélkül, teljes sebességgel száguldó vasúti szerelvényhez hasonlítanak” – idézte Antonovot az Egyesült Államokban működő orosz nagykövetség Telegram-csatornája.

Véleménye szerint a Fehér Ház zsákutcába hajtotta magát, és “egyre őrültebb döntéseket” hoz, hogy kijusson ebből.

Korábban egy magas rangú amerikai kormányzati tisztviselő a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy Washington úgy döntött, jóváhagyja az amerikai negyedik generációs F-16-os vadászgépek Kijevnek történő átadását Dániából és Hollandiából. A Fehér Ház megerősítette, hogy Ukrajna amerikai gyártmányú F-16-os vadászgépeket kap harmadik országoktól, miután befejeződik a pilóták kiképzése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó