2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Amerikai tengeralattjárót észleletek orosz felségvizeken

Egy amerikai tengeralattjárót azonosítottak szombaton orosz felségvizeken a Kuril-szigetek közelében – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Oroszország szerint az incidens moszkvai idő szerint 10 óra 40 perckor történt az egyik Kuril-sziget, Urup közelében.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a tengeralattjáró először nem reagált Oroszország figyelmeztetésére, majd elhagyta az ország felségvizeit.

“2022. február 12-én 10.40-kor (moszkvai idő szerint) az Amerikai Haditengerészet Virginia-osztályú tengeralattjáróját észlelték az Orosz Föderáció felségvizein található Urup-sziget közelében, az orosz Csendes-óceáni Flotta erőinek tervezett gyakorlatainak területén” – áll a védelmi tárca közleményben.

A minisztérium szerint az amerikai tengeralattjárót oroszul és angolul is megszólították, és felszólították, hogy azonnal emelkedjen a felszínre – de a felszólítást figyelmen kívül hagyták. Ezután a határok víz alatti védelméről szóló útmutatásnak megfelelően az orosz Marsal Saposnyikov fregatt” legénysége “megfelelő módszereket” alkalmazott. A tengeralattjáró gyorsan elhagyta a területet – tette hozzá a minisztérium.

Robbanások a Donbasszban A közösségi médiában és a helyi médiában több meg nem erősített jelentés is azt állította, hogy szombaton nagy robbanás hallatszott a kelet-ukrajnai, önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság területén. Néhány szemtanú azt mondta, hogy “lökéshullámot” érzett.

.[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29518″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...