2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Amerikai szenátor: az oroszok haldokolnak, soha nem költöttük el még ilyen jól a pénzt

Lindsey Graham amerikai szenátor a Volodimir Zelenszkijjel folytatott megbeszélésen azt mondta, hogy az oroszok “haldokolnak”, ami az amerikai kormány “legsikeresebb” pénzköltése az Ukrajnának nyújtott támogatások részeként.

A kijevi rezsim vezetője és a dél-karolinai republikánus szenátor közötti kijevi megbeszélésre pénteken került sor, amelynek során Zelenszkij megköszönte Grahamnek, hogy hozzájárult az ukrán hadsereg védelmi képességének megerősítéséhez.

“Az oroszok haldokolnak <…>. Soha nem költöttük még ilyen jól a pénzt” – mondta Graham a találkozón, amelynek videofelvételeit Zelenszkij sajtószolgálata osztotta meg.

Marija Zaharova, külügyi szóvivő kommentálta az amerikai szenátor szavait:

“Graham szenátornak van összehasonlítási alapja. Az egyik befektetésük a második világháborúhoz és a holokauszthoz vezetett. Most amerikai dollármilliárdokat öntenek le a neonáci kijevi rezsim feneketlen torkán. Ezzel kapcsolatban szeretném emlékeztetni a szenátorokat és minden amerikai kedvezményezettet arra, hogy hogyan végződött az előző kaland” – írta Zaharova.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó