2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés

Amerikai A10-es csatarepülőgépek bombázták a szíriai Aleppót, majd Moszkvára kenték

Az Egyesült Államok légi erejének két A–10 Thunderbolt II típusú sugárhajtású csatarepülőgépe szerdán légicsapást mért a szíriai Aleppó városra és megsemmisített kilenc létesítményt – közölte az orosz védelmi minisztérium. Ugyanezen a napon a Pentagon azzal vádolta Moszkvát, hogy lebombázott két kórházat a városban, miközben orosz vadászbombázók nem jártak a város felett.

Tegnap moszkvai idő szerint 13:55-kor két amerikai A-10-es csatarepülőgép lépett be a szíriai légtérbe Törökország felől, Aleppó város felé repültek és több célpontot is bombáztak – közölte Igor Konasenkov az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Arról, hogy milyen célpontokról van szó még vizsgálják.

Konasenkov sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a Pentagon szóvivője Steven Warren szerdán azt állította, hogy orosz harci gépek két kórházat bombáztak Aleppóban. Az orosz védelmi tárca szóvivője elmondta, hogy természetesen a kórházak koordinátáiról, a légicsapások pontos időpontjáról és az információjuk forrásáról sem tudott tájékoztatást nyújtani a Pentagon.

Konasenkov kiemelte, hogy nem orosz harci gépek végeztek légicsapást tegnap Aleppó város területén. Az orosz légierő legközelebbi célpontja a várostól 20 kilométerre volt.

Az Egyesült Államok már bombázott kórházat

Tavaly októberben 22 ember vesztette életét, amikor egy kórház ellen mért légicsapást az Egyesült Államok az észak-afganisztáni Kunduzban. Az áldozatok többsége az Orvosok Határok Nélkül (MSF) elnevezésű nemzetközi szervezet munkatársa volt. A jótékonysági szervezet háborús bűncselekménynek tartja a történteket. Barack Obama amerikai elnök elismerte az Egyesült Államok felelősségét és bocsánatot kért a szervezettől. Bővebben: Orvosokkal végzett egy amerikai légicsapás Afganisztánban (videó)

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS