2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Amerika Oroszország legyengülésére vár

Usa - OroszországAmerika Oroszország legyengülésére vár – állította Dmitrij Rogozin, a kormányzó Egységes Oroszország párt hétfői, moszkvai nagygyűlésén. A központi Manyezs téren a hétvégi, országszerte lezajlott több tízezres ellenzéki tüntetések ellenpontjaként tartott, hivatalos adatok szerint 25 ezer fős nagygyűlésen az Egységes Oroszország új célt tűzött támogatói elé: elősegíteni Vlagyimir Putyin államfővé választását. Dmitrij Rogozin, – aki az Orosz Közösségek Kongresszusa elnevezésű szervezet egyik vezetője, a Kreml NATO-hoz akkreditált állandó képviselője – élesen bírálta az Egyesült Államokat és az Európai Uniót egyaránt. “Nem tudtam nem eljönni erre a tüntetésre. Tudom, hogy önök között is sokan vannak, akik szombaton a Bolotnaja térre is elmentek, ezért önökhöz és minden polgártársamhoz fordulok, aki másképp gondolkodik” – mondta Rogozin. A politikus-diplomata azzal érvelt, hogy ők is elégedetlenek a moszkvai közlekedési dugókkal, amelyeket – mint fogalmazott – “a zsíros nagymacskák villogó lámpákkal kerülgetnek” és azzal is, hogy “aki kirabolta az országot, Londonban rajtunk nevet”.
Rogozin azt kérdezte a tömeggyűlés résztvevőitől, elégedettek lehetnek-e azzal, hogy akik Oroszországba érkeznek, nem tisztelik azt, és hogy az országban milliószámra vannak illegális bevándorlók és “az etnikai bűnözők az orosz gazdaság egész szektorait ellenőrzik”.
Szerinte “ma Európában vannak olyan erők, amelyek arra gondolnak, hogy Oroszország könnyű zsákmány lesz. Lebombázták Irakot, Líbiát, Szíria felé tartanak, eltaposták a jugoszláv népet, de most Oroszországra gondolnak. Várják a megfelelő pillanatot, amikor ki lehet használni országunk gyengeségét.” – Sajnos nem maradt Európában egyetlen olyan vezető sem, aki ellent tudna állni a washingtoni diktátumnak. Nekünk van ilyen vezetőnk, Vlagyimir Putyin – mondta Dmitrij Rogozin, az Egységes Oroszország moszkvai nagygyűlésén.
Szerinte a parlamenti ellenzékben sincs olyan politikus, aki Oroszország érdekeiért kiállna, különben elment volna szombaton a Bolotnaja téri tüntetésre.
“Megijedtek a saját népüktől, ezért nem volt számukra mondanivalójuk” – utalt Rogozin mások mellett Vlagyimir Zsirinovszkij liberális demokrata párti politikusra.
A Manyezs téri Medvegyev és Putyin melletti szimpátiatüntetésen a Mieink, az Acél, az Ifjú Gárda mozgalmak tagjai alkották főként a tömeget. A látványosságokat sem nélkülöző nagygyűlés végén, amely mindössze egy óra hosszú volt, a híres dalénekes, Joszif Kobzon énekelte el az orosz himnuszt.
A hétvégén az ellenzék szervezésében több tízezres tüntetés volt Moszkvában és Szentpéterváron, amelyekhez több más orosz nagyvárosban csatlakoztak a különböző pártok és mozgalmak hívei, hogy tiltakozzanak a parlamenti választásokon történt visszaélések, a választás kihirdetett eredményei és a hatalom ellen.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....