2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva
Array

Állítólag vadászgép lőhette le a maláj gépet – viszont a “bizonyíték” egyáltalán nem meggyőző

A Pervij kanal nevű orosz tv csatornán bemutatott műholdfelvétel alapján az Ukrajnában lezuhant maláj utasszállítót egy vadászgépről lőtték le. A fotón állítólag a július 17-én Donyeck körzetében lelőtt Boeing-777-es repülőgép látható a szerencsétlenség előtti pillanatokban a merénylő géppel egyetemben.

 

A fotót a tévé beszámolója alapján egy bizonyos George Bild nevű uriember juttatta el hozzájuk – aki az amerikai Massachusettsi Műszaki Egyetemen végzett, és több mint két évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező repülésügyi szakember – ő a fotót az Orosz Mérnökök Szövetségéhez küldte meg. A szövetség képviselője szerint a képen jól kivehető, hogy egy vadászgép rakétát lő ki a Boeingre.

Ahogy azt korábban az oroszhirek is megírta, a júliusban történt kelet-ukrajnai repülőgép-lelövés alkalmával 298-an haltak meg. Többségében Holland állampolgároik, de volt 43 malajziai is a fedélzeten. Ukrajnában és a nyugati országokban már a holland vizsgálat kezdete előtt egyértelműen azt jelentették ki – ki tudja mi alapján, lévén még el sem indult akkoriban a vizsgálat – hogy a kelet-ukrajnai felkelők lőtték le a maláj Boeing 777-est egy ún. Buk típusú légvédelmi rakétával.

Itt az ominózus műholdkép, amit a Pervij kanal bemutatott, plusz mellékelve a tv felvétel is. –

Megjegyzés: Nagy kérdés, hogy ha a felvétel eredeti, akkor miért csak most került elő, illetve eredetiségét lehet e bizonyítani kétséget kizáróan, hogy nem csak egy Photoshop trükkről van e szó. Nyilván szükség lenne a forrásra, honnét van a felvétel, és úgy tovább lehetne göngyölíteni a szálat.

 

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó