2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Áll a bál Zelenszkij képviselőjének V-betűs pulóvere miatt

Mikola Zadorozsnij, az ukrán “Nép szolgája” kormánypárt képviselője egy V betűs pulóvert viselve érkezett a Szumi terület Trosztyanec városában tartott rendezvényre.

A részvételével készült fotókat a Facebookon tette közzé a Trostyaneci Városi Tanács. A felvételeken látható, amint Zadorozsnij gratulál a helyi erdészeknek a szakmai ünnepükhöz. Az ukrán képviselő hamarosan bocsánatot kért tettéért, és azt “meggondolatlanságnak” nevezte.

“Köszönöm a figyelmet és a kedves megjegyzéseket a ruhámmal kapcsolatban a mai napon a szumi régió erdőgazdaságaiban tartott néhány rendezvényen! Kérem, bocsássák meg vakmerőségemet!” – írta Zadorozsnij a közösségi oldalon.

Az ukrajnai különleges műveletekben részt vevő orosz katonai járművek oldalán a O, Z és V betűket is alkalmazták. Oroszországban ezek a jelek a művelet támogatásának nem hivatalos jelképeivé váltak. Áprilisban az ukrán parlament törvényt fogadott el, amely betiltja a használatukat Ukrajnában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...