2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

A Wagner-csoport vezetője közölte, hogy mintegy 500 ukrán katona vesztette életét Szoledarban

A Wagner-csoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin bejelentette Szoledar teljes felszabadítását – közölte sajtószolgálatának Telegram-csatornája.

“Még egyszer szeretném megerősíteni Szoledar területének teljes felszabadítását és megtisztítását az ukrán hadsereg egységeitől. A civileket kivonták, a magukat megadni nem akaró ukrán egységeket megsemmisítették. Körülbelül 500 ember halt meg. Az egész várost ukrán katonák holttestei borítják. Humanitárius folyosóról szó sem lehet. Megkezdtük az aknamentesítést” – mondta a Wagner-csoport vezetője.

Az elmúlt 24 órában az orosz fegyveres erőknek sikerült ellenőrzésük alá vonniuk a Szoledar melletti Podgorodnoje falut is. Az Ukrán Fegyveres Erők 80 katonát, egy harckocsit, három páncélozott harcjárművet és két egyéb járművet veszítettek.

Szoledar stratégiai fontosságú Kijev számára, mivel az Artyomovszk-Szeverszki védelmi vonal középpontjában áll. Az ukrán hadsereg erős védelmi erődítményeket emelt itt.

Szoledar felszabadítása elvágja az Artyomovszk/Bahmut és Szeverszk közötti közvetlen utánpótlási útvonalat, valamint északról bekeríti Artyomovszkot/Bahmutot.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin a végső célként a Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését jelölte meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...