2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

A szlovák jégkorong szövetség kihagyja a válogatottból az orosz bajnokságban játszókat

A Szlovák Jégkorong Szövetség úgy döntött, hogy nem hív meg a májusi elitvilágbajnokságon induló nemzeti csapatba olyan hokist, aki az orosz bázisú KHL-ben játszik.

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint az Oroszország ukrajnai hadművelete miatt hozott szlovák döntés kilenc kerettagot érint. Heten orosz, ketten pedig kazah, illetve kínai KHL-es csapatban játszanak.

A sportág nemzetközi szövetsége (IIHF) a múlt héten jelentette be, hogy a 2023/24-es szezon végéig meghosszabbítja az orosz és a belorusz válogatottak eltiltását az IIHF-tornákon való részvételtől.

A lett-finn közös szervezésű világbajnokság május 12-én kezdődik és 28-án ér véget. Szlovákia a B jelű csoportban, Rigában szerepel Kanada, Csehország, Svájc, Lettország, Norvégia, Kazahsztán és Szlovénia társaságában, az elitbe a tavalyi divízió I/A-es világbajnokságról felkerült magyar válogatott az A csoportban, Tamperében Finnország, az Egyesült Államok, Svédország, Németország, Dánia, Franciaország és Ausztria legjobbjaival kerül szembe.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó