2022, október 3.
12.2 C
Budapest
15.6 C
Moszkva
Array

A Szentpétervári gazdasági fórum első napján

SzentPétervárA Szentpétervári gazdasági fórum munkájának első napja. Ezt a fórumot „orosz Davosnak” nevezik, összehasonlítva potenciálját a svájci davosi gazdasági világfórummal. A fórum története 1997-ig nyúlik vissza, amikor Szentpéterváron először találkoztak Oroszország és külföldi országok gazdasági elitjei és állami vezetői, hogy megvitassák a világgazdaság és a partneri kapcsolatok fejlesztésének problémáit. A fórum a következő évben elnyerte a nemzetközi státust, három évvel későbben pedig hivatalosan elismerték a FÁK fő gazdasági fórumának.

Hagyományosan különböző országok államfői, kormányfői, parlamenti elnökei vesznek részt munkájában, hivatalosan a fórumot Oroszország elnöke nyitja meg. Ebben az évben a fórum díszvendége Nicolas Sarkozy francia elnök, Örményország, Azerbajdzsán és több más ország vezetői.

 

Nehéz túlbecsülni a pétervári fórum jelentőségét. Segítségével az ország aktívabban kapcsolódik be a világgazdaságba, javítja imázsát és beruházási klímáját.

2006-tól a fórumot egy óriási kiállítási komplexum, a „Lenexpo” területén tartják. Szergej Alekszejev vezérigazgató ezt a helyszínválasztást törvényszerűnek és megfelelőnek tartja.

A „Lenexpo” nemcsak azért vonzza a fórum részvevőit, mert itt vannak kiállítási csarnokok, konferencia-termek, de ez az egyetlen komplexum Oroszországban, amelyik közvetlenül vízre épült, tenger veszi körül. Közel van Peterhof, a Konstantin-palota, a Sztrelyni. Úgy gondolom, az embereknek nemcsak az okoz örömet, hogy új ismereteket szerezhetnek, találkoznak fontos, érdekes emberekkel, de élvezettel vehetnek részt egy nagy kulturális programban is.

A fórum munkájának első napját a nemzetközi együttműködés irányai széles skálájának szentelik. Többek között Oroszország együttműködésének az EU-val, az USA-val, Indiával a világválság következményei leküzdésének terén, a partneri kapcsolatok fokozásának az energetika, innovációk és beruházások terén. A kérdések másik blokkja arra vonatkozik, milyen formátumban vesznek részt a nagy külföldi társaságok a mai Oroszország egyik megaprojektjében – a „Szkolkovo” innovációs központban, valamint nemzetközi pénzügyi központ létrehozásában Moszkvában. Az orosz hatóságok és az üzleti élet képviselői arra számítanak, hogy újabb megbízható partnereket és szövetségeseket találnak ezen az úton.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...