2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Array

A szankció-ellenszankció spirál csak árt mindenkinek – a Moody’s vezető közgazdásza

A szankció-ellenszankció spirál csak árt mindenkinek – a Moody’s vezető közgazdásza

“Azt gondolom, ennek van egy szignifikáns hatása Európára” – mondta Mark Znadi a Tass orosz hírügynökségnek.

A szankicók és az ellen-szankciók a konfliktus miatt Ukrajnában – csakis ártanak és gazdasági kárt okoznak mindenkinek, beleértve a világgazdaságot is, mondta a Moody’s vezető közgazdásza, Mark Zandi szombaton a Tass hírügynökségnek.

 

A szankciósdi hatásairól azt mondja, hogy “Azt gondolom, ennek van egy szignifikáns hatása Európára” – 2Ez az egyik oka, hogy az Európai Unió gazdasága leleassult, már az év kezdete óta (lásd az első, februári orosz-ellenes szankciókat) – “azt gondolom, hogy a szankciók hatása az USA gazdaságára – eddig- nem értelmezhető, (nem rendelkezik érdemi negatív hatással).” – mondja Zandi.

 

A Moody’s vezető közgazdásza elutasította megjósolni, hogy a szankciósdi – előre láthatóan – meddig fog tartani. “Ezt nehéz megmondani, de úgy néz ki, egy darabig még menni fog. Nem fog egykönnyen elmenni (végetérni)” – mondta el Zandi.

 

A kérdésre, hogy bárki tud e előnyt élvezni a szankciósdiból, a jelenlegi szituációban, a válasza nemleges: “Ez mindenkinek hátrányos. Szerencsétlenség Oroszországnak, Kelet-Európának, és az egész világgazdaságnak – mindenkinek hátrányos” – mondta Zandi.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó