2022, október 3.
12.2 C
Budapest
15.6 C
Moszkva
Array

A Paris Match meginterjúvolta Medvegyev elnököt

MedvegyevDmitrij Medvegyev elnök válaszolt a Paris Match francia lap kérdéseire. Az interjúban érintették az orosz-francia együttműködés, a globális pénzügyi-gazdasági válság problémáit, az Irán körüli helyzetet, Orszország és a NATO közti kapcsolatokat. Az interjút az orosz elnök hivatalos franciaországi látogatása előtt adta. Ez a látogatás a több évszázados kétoldalú kapcsolatok újabb szakaszává válik majd. Dmitrij Medvegyev rámutatott, hogy a két ország történeti útjai nemegyszer kereszteződtek.

Mára Oroszország és Franciaország között stratégiai, partneri kapcsolatok alakultak ki, baráti viszony jött létre a két államfő között is.

A francia lapnak adott interjújában Dmitrij Medvegyev kiemelte, hogy több gazdasági probléma leküzdésének záloga a széleskörű partneri kapcsolatok fejlesztésében keresendő. Az elnök helyeslően szólt a „partnerség Oroszország modernizálásáért” c. programról, amely az orosz elnök és az EU vezetői közti találkozón született.

Oroszország katonai doktrínájáról szóló kérdésre válaszolva, Dmitrij Medvegyev kijelentette, hogy az Észak-Atlanti Szövetséget Oroszország nem tekinti főbb katonai fenyegetésnek saját maga számára. Ugyanakkor Oroszország és a NATO közti partnerségnek közös fenyegetések elleni harcra kell koncentrálnia: a terrorizmus, a kábítószer-kereskedelem, a tömegpusztító fegyverek elterjedése elleni harcra.

A 2012. évben sorra kerülő elnökválasztásokra tekintettel a Paris Match tudósítója érdeklődött  Dmitrij Medvegyev és Vlagyimir Putyin közti  kapcsolatokról. Az államfő válaszolta, hogy az a „munkaképes szövetség”, amely kialakult köztük, ma jót tesz Oroszországnak.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...