2022, szeptember 25.
15 C
Budapest
7.4 C
Moszkva

A nyugati sajtó “elfelejtett” beszámolni a Minszk ellen tervezett ostromról – Putyin éves üzenetében tért ki a témára

Vlagyimir Putyin elnök a parlament két házához intézett éves üzenetéből fontos részleteket nem közölt a magyar és a nemzetközi sajtó. A nemrég leleplezett Belaruszban történt befolyásolásra törekvő próbálkozást részletesen nem említik az orosz elnök beszédéből.

Az érintett rész az orosz államfő beszédéből:

Oroszország nemzetközi porondon való fellépésének a célja — erről most csak egy pár szót mondok, befejezésképpen — az állampolgáraink békéjének és biztonságának biztosítása, valamint országunk stabil fejlődésének biztosítása.

Oroszországnak megvannak a saját érdekei, amelyeket védünk, és védeni is fogunk, a nemzetközi jog keretein belül, mint minden más állam. És ha valaki nem akarja ezt a nyilvánvaló dolgot megérteni, és nem akkor velünk párbeszédet folytatni, és önző és arrogáns hangnemet üt meg velünk szemben, Oroszország mindig meg fogja találni annak a módját, hogy az álláspontját megvédje.

Ugyanakkor, sajnos, a világban látszólag mindenki hozzászokott a politika hátsó szándékú illegális gazdasági szankciók gyakorlatához, és bizonyos felek brutális próbálkozásaihoz, hogy saját akaratukat másokra erőszakolják. Viszont ma már ez a gyakorlat valami sokkal veszélyesebbé fajul — itt a nemrég leleplezett Belaruszban történt befolyásolásra törekvő próbálkozásra utalok, amelynek célja egy államcsíny és az ország elnöke elleni merénylet volt. Ugyanakkor, az úgynevezett kollektív Nyugat nem ítélte el ezeket a botrányos tetteket. Látszólag nem is vették észre. Mindenki úgy tesz, mintha semmi sem történt volna.

Gondolhat bárki bármit az Ukrán elnökről, Viktor Janukovicsról, vagy a venezuelai Maduroról. Megismétlem, nem kötelező szeretni őket, beleértve Janukovicsot, akit szintén majdnem megöltek, és fegyveres puccs által távolítottak el a hatalomból. Mindenki azt gondol amit akar Alexander Lukasenko politikájáról. De az olyan gyakorlatok mint a puccs-szervezés vagy a tervezett politikai merényletek magas rangú állami személyek ellen túllépnek minden határt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a parlament két házához szerdán. Kép: Kreml

Elég itt megemlíteni, hogy azon általunk elfogott részvevők beismerték az összeesküvést, amelynek része volt egy Minszk elleni tervezett ostrom, amely alatt lezárták volna a város infrastruktúráját és kommunikációját, valamint Belarusz teljes energiaellátását! Ez azt jelenti, hogy egy totális kibertámadásra készültek. Mi más lehetett? Nyilvánvaló, hogy ezt nem lehetett volna egy gombnyomással végrehajtani.

Nyilván megvan az oka annak, hogy nyugati kollégáink konokul elutasították az olyan orosz kezdeményezéseket, amelyek arra törekednek, hogy legyen nemzetközi párbeszéd az információról és a kiberbiztonságról. Többször volt ilyen kezdeményezésünk. Még a párbeszédet is kerülik a témával kapcsolatban.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...