2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

A nyugati sajtó “elfelejtett” beszámolni a Minszk ellen tervezett ostromról – Putyin éves üzenetében tért ki a témára

Vlagyimir Putyin elnök a parlament két házához intézett éves üzenetéből fontos részleteket nem közölt a magyar és a nemzetközi sajtó. A nemrég leleplezett Belaruszban történt befolyásolásra törekvő próbálkozást részletesen nem említik az orosz elnök beszédéből.

Az érintett rész az orosz államfő beszédéből:

Oroszország nemzetközi porondon való fellépésének a célja — erről most csak egy pár szót mondok, befejezésképpen — az állampolgáraink békéjének és biztonságának biztosítása, valamint országunk stabil fejlődésének biztosítása.

Oroszországnak megvannak a saját érdekei, amelyeket védünk, és védeni is fogunk, a nemzetközi jog keretein belül, mint minden más állam. És ha valaki nem akarja ezt a nyilvánvaló dolgot megérteni, és nem akkor velünk párbeszédet folytatni, és önző és arrogáns hangnemet üt meg velünk szemben, Oroszország mindig meg fogja találni annak a módját, hogy az álláspontját megvédje.

Ugyanakkor, sajnos, a világban látszólag mindenki hozzászokott a politika hátsó szándékú illegális gazdasági szankciók gyakorlatához, és bizonyos felek brutális próbálkozásaihoz, hogy saját akaratukat másokra erőszakolják. Viszont ma már ez a gyakorlat valami sokkal veszélyesebbé fajul — itt a nemrég leleplezett Belaruszban történt befolyásolásra törekvő próbálkozásra utalok, amelynek célja egy államcsíny és az ország elnöke elleni merénylet volt. Ugyanakkor, az úgynevezett kollektív Nyugat nem ítélte el ezeket a botrányos tetteket. Látszólag nem is vették észre. Mindenki úgy tesz, mintha semmi sem történt volna.

Gondolhat bárki bármit az Ukrán elnökről, Viktor Janukovicsról, vagy a venezuelai Maduroról. Megismétlem, nem kötelező szeretni őket, beleértve Janukovicsot, akit szintén majdnem megöltek, és fegyveres puccs által távolítottak el a hatalomból. Mindenki azt gondol amit akar Alexander Lukasenko politikájáról. De az olyan gyakorlatok mint a puccs-szervezés vagy a tervezett politikai merényletek magas rangú állami személyek ellen túllépnek minden határt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a parlament két házához szerdán. Kép: Kreml

Elég itt megemlíteni, hogy azon általunk elfogott részvevők beismerték az összeesküvést, amelynek része volt egy Minszk elleni tervezett ostrom, amely alatt lezárták volna a város infrastruktúráját és kommunikációját, valamint Belarusz teljes energiaellátását! Ez azt jelenti, hogy egy totális kibertámadásra készültek. Mi más lehetett? Nyilvánvaló, hogy ezt nem lehetett volna egy gombnyomással végrehajtani.

Nyilván megvan az oka annak, hogy nyugati kollégáink konokul elutasították az olyan orosz kezdeményezéseket, amelyek arra törekednek, hogy legyen nemzetközi párbeszéd az információról és a kiberbiztonságról. Többször volt ilyen kezdeményezésünk. Még a párbeszédet is kerülik a témával kapcsolatban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó