2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

A németek több mint 60 százaléka ellenzi a vadászgépek átadását Ukrajnának

A németek mintegy 63 százaléka ellenzi, hogy vadászgépeket küldjenek az ukrán fegyveres erőknek – derül ki a Der Spiegel című német hírportál csütörtökön közzétett felméréséből.

A megkérdezetteknek csak mintegy 18 százaléka mondta azt, hogy határozottan támogatja az ötletet. További 8 százalék azt mondta, hogy “valamennyire” támogatja.

A “valamennyire ellene” választ a németek 11 százaléka adta, míg az ország lakosainak 52 százaléka azt mondta, hogy határozottan elutasítaná a vadászgépek szállítását.

A közvélemény-kutatást január 25-én és 26-án végezték a Der Spiegel megbízásából. A felmérés során 5063 németet kérdeztek meg. A hibahatár 2,8%.

Németország jelenleg nem fontolgatja, hogy vadászgépeket szállítson Ukrajnának. Jan Nolte, aki az Alternatíva Németországért képviselője a német Bundestagban, csütörtökön azt mondta, Berlin fontolóra veheti annak lehetőségét, hogy harci repülőgépeket adjon Ukrajnának, ha a bejelentett Leopard 2А6 harckocsi-szállítások nem hoznak eredményt.

Nolte szerint elképzelhetőnek tartja, hogy ez a forgatókönyv két-három hónapon belül kibontakozik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó