2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva
Array

A németek és franciák drone-okat adnának Kijevnek

Németország és Franciaország fegyvertelen drone-okat ajánlott fel Ukrajnának, hogy megfigyeljék a nyugtalan keleti részeket – mondta Frank-Walter Steinmeier, német külügyminiszter.

 

Steinmeier elmondta, hogy Berlin két megfigyelő drone-t küld, hogy segítse az Európai Biztonság és Együttműködési Szervezet erőfeszítéseit, hogy megfigyeljék a tűzszünetet Kijev és a szeparatista ellenállás közt, amely a főváros fasiszta hatalomátvétele után tört ki.

Ellenben a drone-okat irányító német katonáknak fegyveres védelemre van szükségük, amelyet a OSCE küldetés jelenlegi megbízottja nem engedélyez.

Steinmeier és Pavlo Klimkin, kijevi külügyminiszter találkozója után kijelentették, hogy parlamenti hozzájárulás kell ahhoz, hogy megengedjék idegen fegyveres csapatok jelenlétét az országban.

Még nem világos, hogy ilyen engedélyt adhat-e a parlament az október 26-áta tervezett ukrán választások előtt.

 

Megjegyzés 1: A fenti hírre olvasónk hívta fel figyelmünket, a Facebookon elérhető Oroszhírek Közösségi Társalgóban, ( csatlakozhatnak hozzá ITT: https://www.facebook.com/groups/851239761576444/ )

Megjegyzés 2: olvasónk kommentje “Amugy nem akarok ***** lenni de a Luftwaffet egyeszer mar kemenyen elpicsaztak az oroszok, most meg megint emberkednek ?”

 

Megjegyzés 3: olvasónk által közreadott forrás: http://www.amiidonk.hu/hirek/kulfold-2/a-nemetek-es-franciak-drone-okat-adnanak-kijevnek/

 

megjegyzés 4: Mi is találtunk erről anyagotkat:

a, http://online.wsj.com/articles/german-plan-to-send-drones-to-ukraine-marred-by-problems-1412950432

b, http://abcnews.go.com/International/wireStory/germany-france-offer-drones-eastern-ukraine-26100668

c, http://rt.com/news/188288-ukraine-drones-germany-france/

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó