2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

A moszkvai tömegközlekedési eszközökön is élőben közvetítik a díszszemlét

A moszkvai metróban és első alkalommal a felszíni közlekedési eszközökön is közvetítik a díszszemlét a Vörös térről – közölte Szergej Szobjanyin, a főváros polgármestere. A II. világháborúban aratott győzelem 78. évfordulójának eseményeit az Orosz Hírek csatornái is élőben közvetíti.

“A Győzelem napján a Vörös téri díszszemlét élőben közvetítik a metrókocsikban és az állomások közötti átjárókban, és első alkalommal a felszíni városi közlekedés képernyőin is fogják mutatni díszszemlét” – írta Szobjanyin a Telegram-csatornáján.

A metróban elhangzanak majd a “Szmugljanka”, a “Katyusha”, a “Tjomanaja nocs” és más háborús dalok. A polgármester megjegyezte, hogy a “Zene a metróban” projekt résztvevői különleges programokkal készültek május 9-re.

Ezenkívül az utasok a “Majakovszkaja” és a “Kurszkaja” állomásokon tiszteleghetnek a katonák előtt. Ott Emlékfalakat telepítettek a közlekedési dolgozók nevével, akik életüket adták a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelemért – tette hozzá Szobjanyin.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó