2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

A moszkvai hatóságok betiltották a drónok engedély nélküli használatát

A moszkvai hatóságok betiltották a drónok engedély nélküli használatát – jelentette be szerdán Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere. Az intézkedés röviddel azután született, hogy egy ukrán fél dróntámadást kísérelt meg Vlagyimir Putyin orosz elnök Kreml-rezidenciája ellen, amely nem érte el célját.

Szobjanyin a Telegramon írt üzenetében közölte, hogy mától kezdve tilos lesz a pilóta nélküli légi járművek (UAV) repülése az orosz fővárosban, kivételt képeznek a hatóságok jóváhagyásával használt drónok.

“Ezt a döntést azért hoztuk, hogy megakadályozzuk az UAV-k engedély nélküli használatát, amely akadályozhatja a bűnüldöző szervek munkáját” – magyarázta a polgármester, emlékeztetve arra, hogy aki megszegi ezt a szabályt, az közigazgatási és büntetőjogi felelősségre vonható.

A bejelentésre akkor került sor, amikor a Kreml sajtószolgálata arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán a kijevi erők két drón segítségével megpróbáltak csapást mérni Putyin rezidenciájára. Megjegyezték, hogy az orosz vezetőnek nem esett baja a “terrorcselekménynek” minősített akcióban, az UAV-kat elektronikus hadviselési intézkedésekkel semlegesítették.

A konfliktus több mint egy évvel ezelőtti kezdete óta a kijevi erők többször folyamodtak dróntámadásokhoz, hogy orosz polgári és katonai infrastrukturális létesítményeket vegyenek célba, köztük olyanokat is, amelyek messze vannak az országhatárától.

Április végén Ukrajna állította, hogy ő áll a krími Szevasztopol kikötőjében lévő olajterminál elleni támadás mögött, amely a helyi hatóságok szerint négy olajtartályt semmisített meg. Kijev akkor azt állította, hogy a támadással a sokat emlegetett ukrán tavaszi ellentámadás alapjait akarták megteremteni.

Ugyanebben a hónapban az orosz média arról számolt be, hogy egy állítólag ukrán tervezésű, mintegy 17 kg robbanóanyagot szállító drón zuhant le Moszkvától nem messze, miután kifogyott az üzemanyaga.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó