2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

A Milánói Scala nem tiltja ki az oroszokat: a Borisz Godunovval nyitják az új évadot

A világhírű milánói Teatro alla Scala új évadát Modeszt Muszorgszkij Borisz Godunov című művével nyitja – jelentette az ANSA olasz hírügynökség az operaház főigazgatója, Dominique Meyer által hétfőn nyilvánosságra hozott programra hivatkozva.

“Nem vadászom boszorkányokra, nem vagyok hajlandó orosz operákat törölni, és amikor Puskint olvasok, nem rejtőzködöm” – idézte Meyert a hírügynökség.

A Scala december 7-én, Milánó védőszentjének, Szent Ambrusnak az ünnepén nyitja meg az új évadot.

Anna Nyetrebko szoprán énekesnő, aki korábban gyakran szerepelt az évadpremiereken, az ukrajnai konfliktus miatt az orosz művészekkel szembeni diszkrimináció miatt lemondta fellépését a Scalában, de később egy koncerttel tért vissza, mivel a színház vezetősége jelezte, hogy mindig szívesen látják újra. Valerij Gergijev karmester viszont kénytelen volt lemondani egy előadást, mivel nem volt hajlandó elítélni az orosz politikát, amit Milánó polgármestere követelt tőle.

Riccardo Chailly vezényli a Borisz Godudovot, amely Alekszandr Puskin azonos című drámája alapján készült, az orosz Ildar Abdrazakov lesz a főszereplő – olvasható az operaház honlapján.

A programban szerepel még Pjotr Csajkovszkij A diótörő és a Hattyúk tava című balettje, valamint Szergej Prokofjev Rómeó és Júlia című operája.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó