2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

A McDonald’s bejelentette kivonulását az orosz piacról – júniusban új néven nyitnak újra

Új néven már júniusban meg is nyitnak az éttermek.

A McDonald’s bejelentette, hogy kivonul az orosz piacról, és megkezdte az Oroszországi Föderációban működő üzletágának értékesítését – olvasható a PR Newswire által hétfőn megjelent közleményben.

“A McDonald’s Corporation több mint 30 évnyi működés után bejelentette, hogy elhagyja az orosz piacot, és megkezdte az oroszországi üzletág értékesítésének folyamatát” – olvasható a szövegben.

Ez azt jelzi, hogy a vállalat el kívánja adni az üzletet egy helyi vállalkozónak, aki nem fogja tudni használni a korábbi nevet, logót és étlapot.

A McDonald’s egyik forrása viszont azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az éttermek június közepén nyílnak meg Oroszországban az új márkanév alatt, és a munkahelyek, a legtöbb beszállító és az étlapok változatlanok maradnak.

Miután Oroszország katonai műveletet indított Ukrajnában, számos külföldi vállalat közölte, hogy leállítja oroszországi tevékenységét. Legutóbb és a francia Renault jelentette be, hogy jelképes 1 eurós összegért adta ált oroszországi leányvállalatát az orosz államnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...