2022, június 29.
25.6 C
Budapest
17.7 C
Moszkva

A McDonald’s bejelentette kivonulását az orosz piacról – júniusban új néven nyitnak újra

Új néven már júniusban meg is nyitnak az éttermek.

A McDonald’s bejelentette, hogy kivonul az orosz piacról, és megkezdte az Oroszországi Föderációban működő üzletágának értékesítését – olvasható a PR Newswire által hétfőn megjelent közleményben.

“A McDonald’s Corporation több mint 30 évnyi működés után bejelentette, hogy elhagyja az orosz piacot, és megkezdte az oroszországi üzletág értékesítésének folyamatát” – olvasható a szövegben.

Ez azt jelzi, hogy a vállalat el kívánja adni az üzletet egy helyi vállalkozónak, aki nem fogja tudni használni a korábbi nevet, logót és étlapot.

A McDonald’s egyik forrása viszont azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az éttermek június közepén nyílnak meg Oroszországban az új márkanév alatt, és a munkahelyek, a legtöbb beszállító és az étlapok változatlanok maradnak.

Miután Oroszország katonai műveletet indított Ukrajnában, számos külföldi vállalat közölte, hogy leállítja oroszországi tevékenységét. Legutóbb és a francia Renault jelentette be, hogy jelképes 1 eurós összegért adta ált oroszországi leányvállalatát az orosz államnak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS