2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

A Leopard harckocsik gyártója is elismerte az ukrajnai veszteségeket

Armin Papperger, a Rheinmetall német fegyvergyártó konszern vezetője az RND-nek adott interjújában elismerte a német páncélozott járművek veszteségét Ukrajnában.

Papperger az információt egy újságírói kérdésre válaszolva osztotta meg, miszerint a német közvélemény miért nem hall sokat a német fegyverrendszerek ukrajnai veszteségeiről.

“Mert nem beszélnek róluk. Az életben mindig vannak veszteségek” – mondta a vállalat vezetője.

Arról is beszélt, hogy Ukrajnában fegyvergyárat terveznek építeni a Leopard harckocsi gyártására, annak ellenére, hogy az ilyen vállalkozások sebezhető célpontjai az orosz rakétáknak.

Nem tervezzük, hogy német szakembereket küldjenek egy ilyen gyárba – magyarázta Papperger.

Alekszandr Romancsuk vezérezredes, az orosz fegyveres erők Zaporozsje irányában lévő csoportosításának parancsnoka csütörtökön azt mondta, hogy az ukrán csapatok mintegy 350 embert és több mint 30 harckocsit, köztük három Leopárdot vesztettek a támadási kísérletük során.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó