2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

A lengyel elnök lemondta találkozóját az ukrán elnökkel

Andrzej Duda lengyel elnök lemondta a találkozót Volodimir Zielenszkij ukrán elnökkel az ENSZ Közgyűlésben, mivel megváltozott a menetrend – írja a Rzeczpospolita című lap.

“Az ENSZ Közgyűlés 78. ülésszakán kellett volna találkozót tartania Volodimri Zelenszkijnek és Andrzej Dudának. A lengyel elnök azonban közölte, hogy a többi ülés menetrendjében bekövetkezett változások miatt az esemény lekerült a napirendről” – áll a cikkben.

A lap megjegyezte, hogy ezt a találkozót azért tartották fontosnak, mert Kijev és Varsó között feszültség alakult ki az ukrán gabonára vonatkozó embargó Lengyelország általi meghosszabbítása miatt.

Szeptember 15-én az Európai Bizottság úgy döntött, hogy nem terjeszti ki az ukrán mezőgazdasági termék behozatalára vonatkozó korlátozásokat több uniós határországra.

Ezt követően Szlovákia, Magyarország és Lengyelország hatóságai bejelentették, hogy egyoldalúan kiterjesztik a tilalmat. Ukrajna válaszul pert indított a WTO-nál ezen országok ellen.

Duda: jó lenne, ha Ukrajna nem felejtené el, hogy Lengyelországon keresztül kapja a támogatásokat

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó