2023, február 2.
6.5 C
Budapest
-0.3 C
Moszkva

A kubai elnök elítélte az oroszellenes nyugati szankciókat

Az Oroszország és Kuba közötti közös projekteket nem érintik a nemzetközi szankciók – mondta Miguel Díaz-Canel elnök, aki hivatalos látogatásra érkezett az orosz fővárosba.

“A mai kemény válságok és a nehéz helyzet közepette, amelyet Oroszország és Kuba azután él át, hogy számos imperialista hatalom fokozatosan igazságtalan szankciókat vezetett be országaink ellen, számos olyan közös projekt van, amely ennek ellenére sikeresen fejlődött” – mondta az Állami Dumában.

Diaz-Canel külön említést tett a Boca de Jaruco térségében folyó szénhidrogén-kutatásról. Az elnök rámutatott, hogy a területen folyó munkálatok során innovatív módszereket alkalmaznak, amelyeknek köszönhetően növekszik az energiaforrások termelése.

Egy kiállítás megnyitóján a kubai elnök elmondta, hogy Moszkva mindig számíthat Havannára, és hogy Kuba nagyon szereti Oroszországot.

“Ez határozza meg a népünket, a karakterünket is, amikor a Nyugat által ránk kényszerített számos szankció támadása alatt állunk. Ezért ennek a kiállításnak a részeként, amely a szeretetünket, barátságunkat, szolidaritásunkat mutatja, elítéljük mindazokat a szankciókat is, amelyeket a Nyugat Oroszországgal szemben alkalmaz” – mondta.

Az államfő beszélt a KAMAZ gépek kiszolgálását célzó orosz beruházásokról is a Mariel különleges fejlesztési övezetben.

“Orosz részvétellel folyik a munka egy fontos acélmű korszerűsítésében. Reméljük, hogy a közeljövőben befejezhetjük a projekt első szakaszát, amely az öntöde modernizálásával kapcsolatos” – hangsúlyozta Diaz-Canel.

A Nyugat fokozta az Ukrajnával kapcsolatos szankciókat Oroszországgal szemben, ami Európában és az Egyesült Államokban a villamos energia, az üzemanyag és az élelmiszerek árának emelkedéséhez vezetett.

Vlagyimir Putyin elnök rámutatott, hogy az olcsó és megbízható orosz energiaforrások versenyelőnyt jelentettek az EU számára, és már a részleges embargó is negatív hatással van az EU gazdaságára és lakosaira. Az USA pedig azzal, hogy Brüsszelt rákényszeríti arra, hogy teljesen felhagyjon a Moszkva által eladott erőforrásokkal, Európa dezindusztrializációjához vezet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...

Erdogan: kockázatos a tankszállítás, ami nem segíti az ukrán konfliktus lezárását

A NATO egyes országainak döntése, hogy harckocsikat küldenek Ukrajnába, nagy kockázatú lépés, amely valószínűleg nem fog segíteni a konfliktus lezárásában - mondta Recept Tayyip...